Τρίτη 28 Αυγούστου 2012

Οριστικοποιήθηκαν τα μέτρα των 11,5 δις ευρώ [βιντεο]

 Γρίφος με τα ειδικά μισθολόγια.

Στην οριστικοποίηση του πακέτου μέτρων ύψους 11,5 δισεκατομμυρίων ευρώ κατάληξαν ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, και ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας, κατά τη διάρκεια της συνάντησής τους στο Μέγαρο Μαξίμου....


«Καταλήξαμε στο πακέτο των μέτρων των 11,5 δισεκατομμυρίων ευρώ, συζητήσαμε τον συντονισμό της κυβερνητικής πολιτικής και το χρονοδιάγραμμα των δράσεων» δήλωσε, εξερχόμενος από το Μέγαρο Μαξίμου, ο υπουργός Οικονομικών.

Ωστόσο, ο κ. Στουρνάρας απέφυγε να απαντήσει για το εάν οι αναμενόμενες μειώσεις στα ειδικά μισθολόγια θα είναι κλιμακωτές.

Τα ζητήματα των μέτρων και των ειδικών μισθολογίων αναμένεται να συζητηθούν αύριο το πρωί, στο πλαίσιο της συνάντησης των πολιτικών αρχηγών που στηρίζουν την κυβέρνηση με τον πρωθυπουργό.

Το θέμα των ειδικών μισθολογίων αναμένεται να είναι ιδιαίτερα πολωτικό κατά τη διάρκεια των αυριανών συζητήσεων, δεδομένου ότι η μετεκλογική προγραμματική συμφωνία των τριών συμπολιτευόμενων κομμάτων δεν προέβλεπε την περικοπή τους. Στο πίσω μέρος του μυαλού τους έχουν όλοι τη Χρυσή Αυγή, που πιστεύουν ότι ενδεχόμενη δυσαρέσκεια των Σωμάτων Ασφαλείας, θα ωθήσει μεγάλη μερίδα απογοητευμένων προς την αγκαλιά του εθνικιστικού κόμματος.

Σημειώνεται ότι οι μειώσεις στα ειδικά μισθολόγια αποτελούν μέρος του πακέτου των 3,2 δισ ευρώ, που συμφωνήθηκε με την τρόικα κατά την προηγούμενη αξιολόγηση, ως προϋπόθεση για την υπογραφή του δεύτερου μνημονίου.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.