Τρίτη 14 Αυγούστου 2012

Ναι στις ζαρντινίερες-οχι στους παιδότοπους,απο τον Ζακύνθου

Παπάδες....

Αυτοί που διαμαρτύρονται για την τοποθέτηση των ζαρντινιέρων στον προαύλιο χώρο στον Ιερό Ναό του Αγ. Διονυσίου είναι αυτοί που εκμεταλλεύονται τις ψήφους των Ζακυνθινών και που υποτίθεται ότι τους υπερασπίζονται!


Πιο κατάλληλοι χώροι για να παίζουν τα παιδιά και να κάθονται οι μεγαλύτεροι είναι λίγο πιο δίπλα, στα δέντρα του Άμμου, στο πίσω μέρος της εκκλησίας και ο χώρος που βρίσκεται η λαϊκή αγορά.



Δεν καταλαβαίνω γιατί πρέπει να γίνει εδώ ο παιδότοπος. Εμείς είμαστε υποχρεωμένοι να διαφυλάξουμε την ιερότητα του χώρου και την ακεραιότητα όσων ανθρώπων έρχονται για να προσκυνήσουν.

Κάθε απόγευμα επικρατεί πανικός από τα ποδήλατα που περνούν ανάμεσα από τις ζαρντινιέρες. Δεν κατηγορώ τα παιδιά! Υπεύθυνοι είναι οι γονείς για να μάθουν στα παιδιά τι σημαίνει ο σεβασμός και που επιτρέπεται να παίζουν. Επίσης, οι γονείς, θα πρέπει να απευθυνθούν στη Δημοτική Αρχή ή σε όποια άλλη αρμόδια αρχή για να βρεθεί και να διαμορφωθεί σε κάποιο άλλο, πιο κατάλληλο μέρος ένας παιδότοπος. Αυτοί όμως, θέλοντας να απαλλαγούν από το βάρος, ζητούν από την Μητρόπολη να παραχωρήσει το προαύλιο. Παλαιότερα, επικρατούσε πλήρης αταξία, αφού μπροστά εγκαθίσταντο αθίγγανοι και παράλληλα, δεν φρόντιζαν για την καθαριότητα του χώρου.

Δεν θα επιτρέψω να συμβεί ξανά αυτό! Έχω αυτή την αρμοδιότητα ως Πρωτοσύγκελος, ως Ζακυνθινός και ως κληρικός. Δεν θα γίνει ο ιερός αυτός τόπος μαγαζί του καθενός, όπως έγινε με την πλατεία Σολωμού και την πλατεία Ρούγα».
Χρυσόστομος
Μητροπολίτης Δωδώνης/Πρωτοσύγκελος Ιεράς Μητρόπολης Ζακύνθου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.