Σάββατο 8 Σεπτεμβρίου 2012

Η Εθνική χορεύει σάμπα [BINTEO]

Εθνική ομάδα δουλεμένη σαν σύλλογος

Μπορεί η Εθνική να ξεκίνησε με το «δεξί», αλλά ο... δρόμος είναι ακόμα μακρύς για την Βραζιλία και το παιχνίδι της 3ης αγωνιστικής με την Βοσνία, είναι από τα πλέον καθοριστικά. Δείτε το πρόγραμμα...



Έστω κι αν έχυσε... αρκετό ιδρώτα, το «πειρατικό» ξεκίνησε δυναμικά για τον μακρύ ταξίδι στο Ρίο, ενόψει του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2014. Η «αρμάδα» του Φερνάντο Σάντος πήρε τον πρώτο «τελικό» από τους δέκα που έχει συνολικά να δώσει, ώστε να βρεθεί εκείνη στην πρώτη θέση του 7ου ομίλου και να μην χρειαστεί στο τέλος την διαδικασία των μπαράζ.

Βέβαια, το πρώτο ημίχρονο δεν βγήκε στην Εθνική μας, με αποτέλεσμα να βρεθεί πίσω στο σκορ:



Γκολάρα Σπυρόπουλου και 1-1!

Στο 57ο λεπτό η Εθνική μας ομάδα κατάφερε να δει τις προσπάθειές να βρίσκουν αντίκρισμα. Ο Τζιόλης άφησε την μπάλα στον Σπυρόπουλο με τον δεύτερο να κάνει μία... σουτάρα που δεν άφησε κανένα περιθώριο στο Βάνις. Χάρις στο υπέροχο τέρμα του Σπυρόπουλου ήρθε το 1-1.



Ατυχία με Σαμαρά, γκολ ο Γκέκας

Ο Σαμαράς είχε την ατυχία να χτυπήσει αρκετά δυνατά στον αγκώνα του σε μία φάση όπου επιχείρησε να κάνει ένα καλό σουτ. Στο 68ο λεπτό έγινε αλλαγή από τον Νίνη ενώ έβαλε πάγο στο χέρι του.

Στο 70ό λεπτό η Ελλάδα κατάφερε να μπει μπροστά στο σκορ, γυρίζοντας... τούμπα τον αγώνα. Μετά από υπέροχη κάθετη του Κατσουράνη ο Γκέκας πετάχθηκε σωστά στην καρδιά της άμυνας της Λετονίας και με σουτ έγραψε το 1-2.



Στο 86' ένα φάουλ του Τσάουνα απείλησε την εστία μας όμως ο Καρνέζης ήταν εκεί για να μπλοκάρει. Στο 87' ύστερα από μία ωραία ενέργεια του Νίνη το σουτ του πέρασε λίγο άουτ.

Στις καθυστερήσεις του αγώνα χάθηκε μία ακόμα καλή φάση για την Εθνική. Μετά από μεταβίβαση του Γκέκα στον Τοροσίδη, το σουτ του παίκτη του Ολυμπιακού βρήκε κόντρα και πέρασε κόρνερ.

Η κριτική του αγώνα

Οι ομοσπονδιακοί προπονητές συνηθίζουν να γκρινιάζουν για το γεγονός ότι δεν έχουν πολύ χρόνο να δουλέψουν με τους παίκτες του όπως οι συνάδελφοί τους στους συλλόγους. Λογικό παράπονο, το έχει διατυπώσει άλλωστε και ο Φερνάντο Σάντος σε ανύποπτο χρόνο.

Ο Πορτογάλος όμως έχει κατορθώσει να χαρίσει μία τέτοια χημεία στο ελληνικό σύνολο που ώρες-ώρες η Εθνική θυμίζει καλοδουλεμένο σύλλογο ο οποίος έχει κάνει έναν και δύο μήνες θερινή προετοιμασία. Ειδικά στο δεύτερο ημίχρονο η Εθνική έβγαλε αυτοματισμούς και ομαδική νοοτροπία που θα το ζήλευαν ακόμα και ομάδες που αγωνίζονται στις ευρωπαϊκές διασυλλογικές διοργανώσεις.

Το αξιοσημείωτο, αυτό, γεγονός προσλαμβάνει επιπλέον αξία αν κανείς συνυπολογίσει ότι η ομάδα είχε πολλά νέα πρόσωπα στο ρόστερ της σε σχέση με το Euro 2012 αλλά και το ότι οι παίκτες του Σάντος αντιμετώπισαν κακοτοπιές ακόμη και κατά τη διάρκεια της αναμέτρησης.

Αναλυτικά το πρόγραμμα της Εθνικής μέχρι το τέλος των προκριματικών:

Ελλάδα-Λιθουανία (11/9/12)
Ελλάδα-Βοσνία (12/10/12)
Σλοβακία-Ελλάδα (16/10/12)
Βοσνία-Ελλάδα (22/3/13)
Λιθουανία-Ελλάδα (7/6/13)
Λιχτενστάιν-Ελλάδα (6/9/13)
Ελλάδα-Λετονία (10/9/13)
Ελλάδα-Σλοβακία (11/10/13)
Ελλάδα-Λιχτενστάιν (15/10/13)


*planet-greece, με πληροφορίες από contra, gazzetta, sportdog

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.