Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου 2012

"Βούλιαξε" η Ρώμη για τα μέτρα λιτότητας


Πανιταλική απεργιακή κινητοποίηση εναντίον των περικοπών στον δημόσιο τομέα οργάνωσαν την Παρασκευή οι συνδικαλιστικές οργανώσεις Cgil και Uil....



Tουλάχιστον 30.000 άνθρωποι υπολογίζεται, με τις πρώτες εκτιμήσεις, ότι συμμετείχαν στην κεντρική διαδήλωση, που οργανώθηκε στο κέντρο της Ρώμης.

Στην πορεία που διέσχισε κύριους δρόμους της Αιώνιας Πόλης, πολλοί διαδηλωτές φορούσαν μάσκες χοίρων, παραπέμποντας στα σκάνδαλα υπεξαιρέσεων και σπατάλης δημοσίων κονδυλίων στην περιφέρεια της Ρώμης και σε πάρτι περιφερειακών συμβούλων, στα οποία οι συμμετέχοντες μεταμφιέζονταν ακριβώς σε πολύχρωμους χοίρους.

«Η κυβέρνηση τεχνοκρατών θέλει να χειριστεί τους δημοσίους υπαλλήλους όπως ακριβώς την οικονομία της χώρας: συνεχίζει να εγκρίνει περικοπές και η ύφεση αυξάνεται» δήλωσε η γραμματέας του Cgil, Σουζάνα Καμούσο, η οποία δεν αποκλείει νέα γενική απεργία όλων των εργαζομένων της χώρας.

Οι δημόσιοι υπάλληλοι που μέχρι τώρα έχουν κριθεί «υπεράριθμοι» φθάνουν τις 24.000. Σε πρώτη φάση πρόκειται να εφαρμοσθεί το μέτρο της πρόωρης συνταξιοδότησης, αλλά δεν αποκλείεται στη συνέχεια να αρθεί και η μονιμότητα στο δημόσιο.

Με τη σημερινή κινητοποίηση, δύο εκ των τριών μεγαλύτερων συνδικαλιστικών οργανώσεων της χώρας -το συνδικάτο Cisl δεν συμμετέχει στην κινητοποίηση- εναντιώνονται και στις περικοπές στον τομέα της υγείας: σύμφωνα με τους υπολογισμούς τους, κατά την περίοδο 2012 -2014 θα αγγίξουν συνολικά τα 22 δισεκατομμύρια ευρώ.

Όπως μεταδίδει η δημόσια τηλεόραση RAI, με τις περικοπές δαπανών που εγκρίθηκαν από την κυβέρνηση Μόντι κινδυνεύουν να απολυθούν 100.000 συμβασιούχοι του ιταλικού Δημοσίου.

«Η κυβέρνηση προχωρά σε οριζόντιες περικοπές και αδιαφορεί για την αποτελεσματικότητα και την παραγωγικότητα των δημοσίων υπηρεσιών» τόνισε ο επικεφαλής του συνδικάτου Uil Λουίτζι Αντζελέτι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.