Κυριακή 9 Σεπτεμβρίου 2012

"Πρόωρη σύνταξη και απολύσεις" λέει ο ΟΟΣΑ


Έκθεση του ΟΟΣΑ (Οργανισμός Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης) που αποδεικνύει ότι το προσωπικό του δημοσίου είναι γηρασμένο σε σχέση με το 2003 και ζητάει να απολυθεί, έχει στα χέρια του ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης....



Η έκθεση του ΟΟΣΑ αναφέρει ότι το 38% των δημοσίων υπαλλήλων της κεντρικής κυβέρνησης είναι ηλικίας 50 ετών και άνω, σε σύγκριση με το 23% του 2004 και ότι εξ αυτών η πλειοψηφία εργάζεται στο δημόσιο για περισσότερα από 20 χρόνια. Σύμφωνα με την έκθεση απαιτούνται περισσότερες και γρηγορότερες απολύσεις υπαλλήλων άνω κάποιας ηλικίας.

Στόχος του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης είναι να απολυθούν οι εν λόγω εργαζόμενοι, όταν έχουν συμπληρώσει το 53ο έτος της ηλικίας τους με τη μέθοδο της «πρόωρης σύνταξης» χωρίς να περάσουν από εργασιακή εφεδρεία. Αυτή θα είναι η πρώτη δεξαμενή απολύσεων προκειμένου να επιτευχθεί ο στόχος της απομάκρυνσης 150.000 δημοσίων υπαλλήλων ως το 2015.

πηγή: Το Βήμα της Κυριακής

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.