Δευτέρα 1 Οκτωβρίου 2012

Μέτρα 2 δισ. απέρριψε η τρόικα - θέλει απολύσεις

Δεν κάνουν πίσω στις απολύσεις, απαιτούν σκληρές αποφάσεις εδώ και τώρα

Μέτρα 2 δισ. ευρώ από τα συνολικά που έχει προτείνει η ελληνική πλευρά απέρριψαν οι επικεφαλής της τρόικας κατά τη συνάντησή τους με τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα....

 Αυτό έκανε γνωστό υψηλόβαθμο στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών, μιλώντας σε πηγαδάκι με δημοσιογράφους, πριν λίγο.

Σύμφωνα, πάντως, με πληροφορίες του planet-greece, ο Τόμσεν και ο Στουρνάρας ήταν ιδιαιτέρος ψυχροί στις μεταξύ τους συζητήσεις και μάλιστα πολλές φορές που ο Στουρνάρας μιλούσε κοιτούσε τα υπόλοιπα μέλη των εκπροσώπων, κάνοντας πώς δεν υπάρχει ο Τόμσεν στο οπτικό του πεδίο!

Oι εκπρόσωποι της τρόικας εκφράζουν τις ενστάσεις τους σε τρία βασικά σημεία.

Πρώτον, στη μείωση των εργαζομένων στο δημόσιο τομέα. Οι τρεις αρχηγοί που στηρίζουν την κυβέρνηση, αποφάσισαν κατά την σύσκεψή τους τη διαθεσιμότητα 15.000 δημοσίων υπαλλήλων που θα προκύψει από τις συγχωνεύσεις ή την κατάργηση οργανισμών του δημοσίου. Ωστόσο, οι τροϊκανοί φαίνεται να μη δέχονται αυτή την πρόταση της κυβέρνησης.

Δεύτερον, στις περικοπές στους τομείς της υγείας, της άμυνας και της τοπικής αυτοδιοίκησης. Από τις περικοπές ύψους 3 δισ. ευρώ που προτείνει η ελληνική κυβέρνηση η τρόικα φαίνεται να μην αποδέχεται τα 1,5 δισ. ευρώ.

Τρίτον, στις διαρθρωτικές αλλαγές, που φαίνεται να μην προχωρούν. Η κυβέρνηση έχει δεσμευτεί να προχωρήσει σε 90 διαρθρωτικές αλλαγές, στις οποίες περιλαμβάνεται και το άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων, ωστόσο μέχρι στιγμής δεν έχουν ξεπεράσει τις 10.


Σύμφωνα με πληροφορίες, τα εκκρεμή αυτά θέματα παραπέμπονται στη συνάντηση του Αντώνη Σαμαρά με την τρόικα, σε περίπου μισή ώρα από τώρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.