Δευτέρα 15 Οκτωβρίου 2012

ΕΛΕΟΣ: Κάθε εβδομάδα ζητάει επιπλέον 2 δισ. η Τρόικα!

- Ρεσιτάλ αλητείας και πίεσης από τον Τόμσεν και την παρέα του
- Σενάρια για έκτακτο Eurogroup

Ξεκίνησαν με ένα πακέτο μέτρο 9,5 δισ., το έκαναν 11,5 δισ., το έφτασαν στα 13,5 δισ. και τώρα θέλουν μέτρα μέχρι το 2016 ύψους 18 δισ. ευρώ!....



Στην υιοθέτηση θετικής δήλωσης για την Ελλάδα προτίθενται να προχωρήσουν οι Ευρωπαίοι ηγέτες, κατά την επικείμενη Σύνοδο Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης, σύμφωνα με καλά πληροφορημένες ευρωπαϊκές πηγές.

Ειδικότερα, όπως τόνιζαν οι ίδιες πηγές, υπάρχει ευρεία συναίνεση μεταξύ των κρατών-μελών, ώστε να συμπεριληφθεί η συγκεκριμένη παράγραφος στα συμπεράσματα του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, με την οποία θα αναγνωρίζονται οι προσπάθειες που καταβάλει το τελευταίο διάστημα η ελληνική κυβέρνηση.

Καθώς μέχρι τότε δεν αναμένεται να οριστικοποιηθεί η συμφωνία μεταξύ κυβέρνησης και τρόικας, οι συνομιλίες με τους επικεφαλής των ελεγκτών θα συνεχιστούν και μετά τη σύνοδο κορυφής. Ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας, ο οποίος συναντήθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, τόνισε πως οι συνομιλίες διεξάγονται σε ικανοποιητικό επίπεδο και έκανε λόγο για τεράστιο φόρτο εργασίας και πάρα πολλή δουλειά.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα πάντα αναμένεται να κριθούν σε έκτακτο Eurogroup, που θα πραγματοποιηθεί στις αρχές Νοεμβρίου, με την Αθήνα να ελπίζει πως η εκταμίευση της δόσης θα πραγματοποιηθεί μέχρι τα μέσα του επόμενου μήνα.

Την Τρίτη, ο κ. Σαμαράς θα ενημερώσει τους πολιτικούς αρχηγούς για τις εξελίξεις, καθώς την Τετάρτη αναχωρεί για τη σύνοδο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στο Βουκουρέστι, όπου θα έχει επαφές με ευρωπαίους αξιωματούχους, ενώ την Πέμπτη θα βρίσκεται στις Βρυξέλλες για τη σύνοδο κορυφής.

Σενάρια για έκτακτο Eurogroup

«Μάλλον πάμε για έκτακτο Eurogroup», στο οποίο θα ληφθούν οι αποφάσεις, με βάση την έκθεση της τρόικας, για την εκταμίευση της δόσης των 31,5 δισ. ευρώ. Αυτό ανέφερε υψηλόβαθμος παράγοντας του υπουργείου Οικονομικών, αμέσως μετά τη συνάντηση του πρωθυπουργού με τον υπουργό Οικονομικών στο Μέγαρο Μαξίμου, προσθέτοντας ότι «δύσκολα θα κλείσουμε το σύνολο του πακέτου έως τη Σύνοδο Κορυφής» στις 18 Οκτωβρίου.

Σύμφωνα με τον ίδιο, «δεν πάνε έως τώρα άσχημα οι διαπραγματεύσεις, όμως υπάρχουν πολλά ανοικτά ζητήματα. Θα είμαστε κοντά σε συμφωνία για τα διαρθρωτικά και τα δημοσιονομικά, παραμένουν, όμως παραμένουν ανοικτά τα ζητήματα του χρηματοδοτικού κενού και της βιωσιμότητας του χρέους».

*planet-greece, με πληροφορίες από ΑΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.