Παρασκευή 26 Οκτωβρίου 2012

Κύπρος: 800 δισ. ευρώ κέρδη από το Φυσικό Αέριο κι όμως μπαίνουν στο Μνημόνιο!

Α, ρε Τάσος Παπαδόπουλος που σας χρειάζεται...

Τα ενεργειακά αποθέματα της Κύπρου από τις εξορύξεις τής εξασφαλίζουν ενεργειακή αυτονομία για 250 χρόνια, εξασφαλίζοντάς της κέρδη άνω των 800 δισ. ευρώ! Κι όμως, η ηγεσία της Μεγαλονήσου θέλει να βάλει τη χώρα στο Μνημόνιο....



Ο Αττίλας Νο3, της Κύπρου φοράει τη στολή του ΔΝΤ και των αρπακτικών.

Ο διευθυντής της Υπηρεσίας Ενέργειας του υπουργείου Εμπορίου, Σόλων Κασίνης, εκτιμά ότι τα κοιτάσματα φυσικού αερίου στην κυπριακή ΑΟΖ ανέρχονται σε συνολικά 60 τρισεκατομμύρια κυβικά πόδια.

Οπως μεταδίδει το ΑΠΕ, μόνο στο τεμάχιο 12, δήλωσε στο ΡΙΚ ο κ. Κασίνης, τα κοιτάσματα πιθανόν να ανέρχονται στα 8 με 12 τρισεκατομμύρια κυβικά πόδια και, όπως σημείωσε, αρκούν για να εξυπηρετήσουν τις ενεργειακές ανάγκες της Κύπρου για 250 χρόνια.

Η συνολική αξία του τεμαχίου 12 υπολογίζεται σε 350 δισεκατομμύρια ευρώ, ενώ το καθαρό κέρδος μόνο για το συγκεκριμένο τεμάχιο, αν αφαιρεθεί το κόστος ανόρυξης και εκμετάλλευσης, ανέρχεται στα 86 δισεκατομμύρια.

Η συνολική αξία των τεμαχίων στην κυπριακή ΑΟΖ ανέρχεται σε δύο τρισεκατομμύρια ένα δισεκατομμύριο ευρώ. Το καθαρό κέρδος εκτιμάται ότι ξεπερνά τα 800 δισεκατομμύρια, σύμφωνα πάντα με τον κ. Κασίνη.

Και οι δύο εκτιμήσεις αφορούν ΜΟΝΟΝ το φυσικό αέριο.

Στο ρωσικό στόχαστρο τα κοιτάσματα

Οι Ρώσοι πιστεύουν ότι το δάνειο θα πρέπει να έχει ενεργειακή ανταπόδοση, σύμφωνα με την εφημερίδα "Σημερινή".

Ο Αντιπρόεδρος της Επιτροπής Οικονομικής Πολιτικής της Δούμας, που συναντήθηκε χθες με τον υποψήφιο Γιώργο Λιλλήκα, έκανε λόγο για «αμοιβαία, απαντητική πολιτική» έναντι της χώρας του από την Κύπρο.

2 σχόλια:

  1. Άρα στο τέλος δεν υπάρχει "δημοσιονομικό"αλλά παγκόσμιος οικονομικός έλεγχος. Σας τρώμε τα λεφτά και για χαρά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητή φίλη, το είχαμε γράψει σε ανύποπτο χρόνο στο planet-greece, στις αρχές της κρίσης ό,τι θα έρθει η περίοδος που οι λαοί της Ευρώπης θα παρακαλούν για την κατάργηση των συνόρων και των κρατών για την δημιουργία των ΗΠΕ (Ηνωμένων Πολιτειών της Ευρώπης), καθώς θα αισθάνονται πιο ασφαλείς - ακόμη και παραχωρώντας την εθνική τους κυριαρχία - υπό την κεντρική ευρωπαϊκή ομπρέλα, βλέποντας την ραγδαία άνοδο εξτρεμιστικών και αποσχιστικών κινημάτων. Δυστυχώς...

      Διαγραφή

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.