Τετάρτη 10 Οκτωβρίου 2012

Συμπλοκές των απλήρωτων εργαζόμενων του ALTER με τα ΜΑΤ στα δικαστήρια

Και ο Κουρής ελεύθερος...

Επεισοδιακή ήταν η σημερινή εκδίκαση της υπόθεσης του ALTER στο άρθρο 99. Η δίκη σημαδεύτηκε από την επίθεση των ΜΑΤ σε εργαζόμενους του σταθμού, όταν με το...



πέρας της υπόθεσης αντάλλαξαν φραστικές επιθέσεις με τον ειδικό μεσολαβητή κ. Γιάννη Καταγή. Οι -επί ενάμιση χρόνο- απλήρωτοι του ALTER, τον κατηγορούν ότι παρά το γεγονός ότι δεν υπήρχε η ύπαρξη κάποιου θεσμικού επενδυτή που να έχει σχέδιο σωτηρίας, αυτός επέμενε να ζητά συνεχόμενες αναβολές (προκειμένου να γίνει υπαγωγή του σταθμού στο άρθρο 99).

Το επιχείρημα τους ενισχύεται ακόμα περισσότερο, με όσα κατέθεσε ο ίδιος ο κ. Καταγής νωρίτερα κατά τη διάρκεια της δίκης. Όπως είπε η τελευταία φορά που ο ίδιος πήρε διαβεβαίωση από την προσωρινή διοίκηση, ότι υπάρχει όντως θεσμικός επενδυτής, (που να δικαιολογεί τη συνέχεια της διαδικασίας υπαγωγής) τοποθετείται...στον περασμένο Μάρτιο. Εκ τοτε δεν υπήρξε καμία άλλη δέσμευση της διοίκησης, απέναντι στον μεσολαβητή. Να θυμίσουμε ότι από την πλευρά του Γ.Κουρή, αφηνόταν όλο αυτό το διάστημα υπόνοιες για υποτιθέμενο ενδιαφέρον του Β.Μαρινάκη.

Η "Βεντέτα" των εργαζομένων του ALTER, με τον κ.Καταγή έχει να κάνει με το γεγονός ότι οι εργαζόμενοι τον κατηγορούν, ότι συνέχιζε την όλη διαδικασία και ζητούσε συνεχώς αναβολές, παρά τη μη ύπαρξη του επενδυτή, μόνο και μόνο...για να συνεχιστεί η έμμισθη σχέση εξάρτησης του ειδικού μεσολαβητή με την υπόθεση. Σύμφωνα με όσα ισχυρίζονται οι εργαζόμενοι, ο κ.Καταγής συνέχιζε την διαδικασία λόγω της υψηλής αποζημίωσης που εισέπραττε, την ίδια ώρα που οι ίδιοι ζούσαν στα όρια της εξαθλίωσης...

Η Απόφαση του δικαστηρίου:

Η παραπάνω μακροσκελής εισαγωγή γίνεται για να μπορέσει κανείς να καταλάβει, ότι η σημερινή δίκη "μύριζε μπαρούτι" από την αρχή. Από νωρίς έξω από το κτήριο 6 της οδού Ευελπίδων είχαν συγκεντρωθεί περίπου 300 εργαζόμενοι του ALTER, οι οποίοι απαιτούσαν να μην δωθεί άλλη παράταση που θα παρατείνει την αγωνία τους και να γίνει η δίκη "εδώ και τώρα".

Από τη στιγμή που δεν υπάρχει εν τέλει επενδυτής, η "ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΑΕ", να οδηγηθεί σε πτώχευση. Στη συνέχεια οι εργαζόμενοι θα μπορέσουν μέσω κατάσχεσης να διεκδικήσουν...τα δεδουλευμένα τους.

Αρχικά ο λόγος δόθηκε από την έδρα, στον κ.Γιάννη Καταγή, ο οποίος ζήτησε μια μικρή καθυστέρηση αφού...δεν είχε δικηγόρο να τον εκπροσωπήσει. Ακολούθησαν σκηνές "απείρου κάλους", με τους εργαζόμενους να αγανακτούν, αφού αισθάνονταν ότι ο κ.Καταγής τους "εμπαίζει". Στη συνέχεια ακολούθησε έντονο φραστικό επεισόδιο με τον κ.Καταγή να απαίτει να αποχωρήσουν οι εργαζόμενοι από την αίθουσα.

Η έδρα του δικαστηρίου όμως ήταν αποφασισμένη να δικάσει και ακολούθησε ένα 10λεπτο διάλειμμα, μέχρι ο κ.Καταγής να βρει την "εξαφανισμένη" δικηγόρο του. Τελικά, βρέθηκε η "χρυσή τομή", με την δικηγόρο της ΕΣΗΕΑ κ.Σαλαβράκου, να αποδέχεται να εκπροσωπήσει τον κ. Καταγή (για τυπικούς λόγους).

Ο ειδικός μεσολαβητής δηλώνει την παραίτηση του, αφού δεν συντρέχει λόγος να συνεχιστεί η διαδικασία, καθώς δεν φαίνεται επενδυτής κάπου στον ορίζοντα. Αυτό που έκανε εντύπωση όμως είναι το γεγονός ότι αρχικά ο κ. Καταγής, ζήτησε άλλο ένα μήνα αναβολή...Τώρα όμως ήταν η σειρά του να ρίξει την ευθύνη στη διοίκηση για τη μη ύπαρξη επενδυτή, αφού η τελευταία διαβεβαίωση που πήρε ήταν στις 6 Μαρτίου. Ο μεσολαβητής δικαιολόγησε την απόφαση του, λέγοντας ότι...περίμενε να περάσει το καλοκαίρι, μήπως αλλάξει κάτι.

Στη συνέχεια πήρε το λόγο ο πρόεδρος του Δ.Σ. του ΑLTER, (που έχει ορίσει η πλευρά Κουρή) κ. Ε.Γκότσης. Ο κ.Γκότσης ζήτησε την υπαγωγή του καναλιού στο άρθρο 99, κάτι με το οποίο δεν συμφωνούσαν οι εργαζόμενοι. Τότε ζήτησε το λόγο ο νομικός εκπρόσωπος της "Εθνικής Τράπεζας" και της ΑΕΠΙ (εταιρία προστασίας πνευματικών δικαιωμάτων) και ζήτησαν να μη συνεχιστεί άλλο η διαδικασία για την υπαγωγή του σταθμού στο 99.

Να πούμε ότι η παρέμβαση των εκπροσώπων των δύο παραπάνω πιστωτριών εταιριών ήταν κάτι παραπάνω από καταλυτική.

Ο κ.Γκότσης επέμενε στην συνέχιση της διαδικασίας λέγοντας ότι "έχει γίνει προσπάθεια για να συνεχίσει ο σταθμός, αλλά οι εργαζόμενοι ήταν ανένδοτοι και απέρριψαν την τελευταία πρόταση αποπληρωμής, από τη διοίκηση".

Τότε επενέβησαν οι δικηγόροι των εργαζομένων, για να καταρρίψουν τον αστείο ισχυρισμό του...κ.Γκότση (ο οποίος είναι και αυτός δικηγόρος στο επάγγελμα και επί σειρά ετών εκπροσωπεί τον Γ.Κουρή), λέγοντάς του: "Για ποια σοβαρή πρόταση από πλευράς της διοίκησης μιλάτε, αυτή που πρότεινε στους εργαζόμενους "κούρεμα" στα οφειλόμενα της τάξης του 90%;" !!

Κάπου εκεί η έδρα του δικαστηρίου...έβγαλε τα συμπεράσματα της και αποσύρθηκε προκειμένου να πάρει την οριστική της απόφαση εντός των προσεχών ημερών. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των νομικών των εργαζομένων, η απόφαση μπορεί να βγει ακόμα και στις αρχές Νοεμβρίου.

Ποια ήταν τα βασικά στοιχεία από την σημερινή δίκη:

-Ο κ.Γιάννης Καταγής, ζήτησε ουσιαστικά με την παραίτηση του, την διακοπή του αιτήματος για την υπαγωγή στο άρθρο 99. Αυτό μπορεί να εκτιμηθεί πως πολύ δύσκολα το ALTER, θα αποφύγει την οριστική πτώχευση.

-Οι νομικοί εκπρόσωποι των σωματείων των εργαζομένων (ΕΠΗΕΑ,ΕΤΙΤΑ,ΕΣΗΕΑ) ζήτησαν να εξαιρεθούν οι εργαζόμενοι από τους υπόλοιπους πιστωτές, σε περίπτωση που δοθεί "πράσινο φως" για την κατάσχεση της περιουσίας της "ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ". Και:


Η άγρια κόντρα των εργαζομένων με τον Γιάννη Καταγή και η φυγάδευση του από τα ΜΑΤ:

Ο Γιάννης Καταγής συνοδεύτηκε μέχρι το ταξί, από διμοιρία των ΜΑΤ, αφού κατά τη διάρκεια της αποχώρησης του εκτυλίχθηκαν "σκηνές ροκ", που δεν δικαιολογούν τον υπερβάλλοντα ζήλο των αστυνομικών, οι οποίοι τους απώθησαν βίαια, όταν πλησίασαν τον ειδικό μεσολαβητή.
Και το λέμε αυτό γιατί μπορεί ναι μεν ο κ.Καταγής να δέχτηκε "λεκτικά πυρά", από τους αγανακτισμένους εργαζόμενους εξαιτίας των συνεχόμενων αναβολών που ο ίδιος έχει ζητήσει. Μάλιστα, ο κ.Καταγής παίρνοντας θάρρος από την παρουσία των ΜΑΤ, δεν άφηνε να...πέσει κάτω κουβέντα και απάντησε με χαρακτηρισμούς, σε όσα του "έψαλαν" οι εργαζόμενοι.

πηγή: pressarismenos

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.