Ξεκίνησε στις 9.30 περίπου η είσοδος του στρατού στην πόλη της Θεσσαλονίκης, μία αναπαράσταση της απελευθέρωσής της πριν από 100 χρόνια...
Στην κορυφή της πορείας βρίσκονταν δυνάμεις της αστυνομίας, ακολουθούσαν πεζοπόρα τμήματα του στρατού με 700 περίπου στρατιώτες, στη συνέχεια η φιλαρμονική και έπειτα έφιπποι με 21 περίπου άλογα. Στο τέλος της πορείας ακολουθούσαν κοπέλες οι οποίες οδηγούσαν μικρά ανοιχτά τζιπάκια.
Η παρέλαση κινήθηκε από την οδό 26ης Οκτωβρίου και την Πλατεία της Δημοκρατίας στην περιοχή Βαρδάρη, μέχρι την οδό Καραολή και Δημητρίου και το Υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης. Στη συνέχεια η πορεία έφθασε μέσω των οδών Βενιζέλου, Ολύμπου και Ίωνος Δραγούμη στην Πλατεία Ελευθερίας και από εκεί μέσω της Λεωφόρου Νίκης. Κατά τη διάρκεια της πορείας έγινε έπαρση της ελληνικής σημαίας στο Υπουργείο, τον Ιερό Ναό του Αγίου Μηνά και στο Μουσείο Μακεδονικού Αγώνα.
Γύρω στις 11.00 η ώρα η παρέλαση έφθασε στον Λευκό Πύργο όπου αξιωματικός του στρατού παρέδωσε την ελληνική σημαία στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια, ο οποίος με την σειρά του την παρέδωσε σε εύζωνο της προεδρικής φρουράς για να ακολουθήσει το τελετουργικό ξεδίπλωμά της προκειμένου να μην ακουμπήσει κάτω και να μην τσαλακωθεί.
Στη συνέχεια εύζωνοι της προεδρικής φρουράς μετέφεραν τη σημαία στον Λευκό Πύργο ακολουθούμενοι από τους σημαιοφόρους μαθητές των σχολείων εν μέσω 21 κανονιοβολισμών από ξηρά και θάλασσα. Οι πολίτες από τα καραβάκια άναψαν πυρσούς.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.
Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.
Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.