Πέμπτη 8 Νοεμβρίου 2012

"Η Ελλάδα επιστρέφει στην ανάπτυξη το 2014"


Έξοδο της Ελλάδας από την εξαετή ύφεση το δεύτερο εξάμηνο του 2013 και ήπια ανάπτυξη το 2014 αναμένει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή η οποία δημοσίευσε τις φθινοπωρινές της προβλέψεις...



Ειδικότερα, η Κομισιόν εκτιμά πως η ελληνική οικονομία θα συρρικνωθεί κατά 6% φέτος και κατά 4,2% το 2013, για να αναπτυχθεί με ρυθμό 0,6% την επόμενη χρονιά.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι οι προβλέψεις είναι ελαφρώς καλύτερες από αυτές της ελληνικής κυβέρνησης, που κάνουν λόγο για συρρίκνωση 4,5% το 2013 και ανάπτυξη 0,2% το 2014.

Ωστόσο, οι προβλέψεις θα επαληθευτούν μόνο εάν η κυβέρνηση υλοποιήσει τις δεσμεύσεις της έναντι των δανειστών της, επισημαίνει η Κομισιόν στην έκθεσή της.

"Η ανάκαμψη βασίζεται στην υπόθεση της ταχείας και αυστηρής υλοποίησης του προγράμματος προσαρμογής", αναφέρεται στην έκθεση.

Όσον αφορά στο δημόσιο χρέος, προβλέπει αύξησή του στο 176,7% του ΑΕΠ το 2012, 16 ποσοστιαίες μονάδες απ' ό,τι ανέμενε την άνοιξη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.