Σάββατο 10 Νοεμβρίου 2012

Ποιος είναι ο Άδωνις Γεωργιάδης; Διαβάστε άγνωστες λεπτομέρειες για τη ζωή του


Ο Σπυρίδων Άδωνις Γεωργιάδης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1972 και κατάγεται από το Αμύνταιο της Φλώρινας...

ενώ είναι διευθυντής των εκδόσεων Γεωργιάδη και των περιοδικών «Ελλήνων Ιστορία» και «Ελληνική Αγωγή» και ιδιοκτήτης βιβλιοπωλείου. Είναι συγγραφέας τριών βιβλίων, «Οδηγός αρχαίων ελληνικών νομισμάτων» (1992), «Ομοφυλοφιλία στην Αρχαία Ελλάδα: Ο Μύθος καταρρέει» (2002) και «Θεοδώρα Φραντζή: Η Άλωσις».



Τo 1994 ίδρυσε το Κέντρο Ελευθέρων Σπουδών «Ελληνική Αγωγή» με σκοπό την διδασκαλία των αρχαίων ελληνικών. Το 1998, σε συνεργασία με τον δημοσιογράφο Κώστα Χούντα, διηύθυνε τον ραδιοφωνικό σταθμό «Ηρόδοτος 107,4». Αργότερα συνεργάστηκε με τηλεοπτικούς σταθμούς παρουσιάζοντας εκπομπές, τις «Ελληνική Αγωγή» στον «Blue Sky» και «Ελλήνων Έγερσις» στον «Τηλεάστυ», με θέμα τον πολιτικό σχολιασμό και την τηλεπώληση βιβλίων, κυρίως ιστορικού και φιλολογικού περιεχόμενου.

Αρχικά πολιτεύτηκε με το κόμμα του Γιώργου Καρατζαφέρη. Υπήρξε υποψήφιος του ΛΑΟΣ για τη νομαρχία Αθηνών στις νομαρχιακές εκλογές του 2006.

Το 2007 και το 2009 εξελέγη βουλευτής με το ΛΑΟΣ. Ήταν υποψήφιος του ιδίου κόμματος για την θέση του περιφερειάρχη Αττικής στις περιφερειακές εκλογές τις 7ης Νοεμβρίου 2010.

Το 2011 τοποθετήθηκε υφυπουργός ανάπτυξης με αρμοδιότητα την ναυτιλία στην κυβέρνηση Παπαδήμου.

Τον Φεβρουάριο του 2012 διαγράφηκε από την Κοινοβουλετική Ομάδα του ΛΑΟΣ καθώς υπερψήφισε το «Μνημόνιο ΙΙ», παραβαίνοντας την γραμμή του κόμματος και στις 17 Φεβρουαρίου 2012 προσχώρησε στη Νέα Δημοκρατία, έχοντας παραιτηθεί από τη βουλευτική του έδρα. Εξελέγη βουλευτής με τη ΝΔ.

Ο Αδωνις Γεωργιάδης γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Εκάλη, παρότι οι γονείς του δεν ήταν εύποροι. Στη δεκαετία του '30, ο παππούς του Σπύρος Βλασόπουλος, αρχισυντάκτης της εφημερίδας «Η Πρωία», ευνοήθηκε από μια αγοραπωλησία. Εκείνη την εποχή η Ενωση Συντακτών Αθήνας αγόρασε μια μεγάλη έκταση στην Εκάλη και τα οικόπεδα πουλήθηκαν σε μέλη της.

Ενας από τους αγοραστές οικοπέδων ήταν και ο παππούς Σπύρος Βλασόπουλος, που έδωσε αργότερα το σπίτι αυτό ως προίκα στη μεγάλη κόρη του Αμαλία. Στη μητέρα του Αδωνι Παρασκευή έδωσε το διαμέρισμα που διατηρούσε στην οδό Ηπείρου. Οταν οι δυο αδερφές παντρεύτηκαν αποφάσισαν να ανταλλάξουν την προίκα τους και αυτό ήταν κάτι που χαροποίησε ιδιαίτερα τον πατέρα του βουλευτή, αφού ήθελε να μένει στην (τότε) εξοχική Εκάλη.

Η μητέρα του Παρασκευή Βλασοπούλου εργαζόταν στο γραφείο του Παύλου Βαρδινογιάννη την περίοδο που ήταν υπουργός Οικονομίας του Γεωργίου Παπανδρέου. Ο πατέρας του Θανάσης, όταν ήρθε στην Αθήνα από το Αμύνταιο της Φλώρινας, πήγε στο γραφείο του Παύλου Βαρδινογιάννη να ζητήσει μια θέση στο δημόσιο.

Εκεί γνωρίστηκε με την Παρασκευή Βλασοπούλου, την οποία ερωτεύτηκε και παντρεύτηκε λίγο καιρό αργότερα. Παράλληλα εργάστηκε ως συγγραφέας και ασχολήθηκε για πρώτη φορά με τις εκδόσεις. Αυτή την οικογενειακή επιχείρηση συνεχίζει ακόμη και σήμερα ο Αδωνις Γεωργιάδης, μαζί με τον μεγάλο του αδερφό Λεωνίδα, 41 ετών που σπούδασε μαθηματικός στο Πανεπιστήμιο της Πάτρας.

Ο Αδωνις έχει και έναν τρίτο αδελφό, τον Αλέξανδρο, 37 ετών, ο οποίος σπούδασε ηχοληψία και διατηρεί κατάστημα με ακουστικά βαρηκοΐας.

Το 1990 ο Αδωνις έχασε από έμφραγμα τον πατέρα του και τρία χρόνια αργότερα πεθαίνει και η μητέρα του από λευχαιμία. Ο Αδωνις, παρότι ο μικρότερος γιός, αναλαμβάνει τις εκδόσεις Γεωργιάδη και εκδίδει τα πρώτα του βιβλία. Νεαρός παντρεύτηκε τη Μαρία Φρονιμίδου αλλά ο γάμος τους δεν κράτησε πολύ και χώρισαν συναινετικά τρία χρόνια αργότερα.

Λίγους μήνες μετά τον χωρισμό του γνώρισε την Ευγενία Μανωλίδου. Εκείνη μαζί με τον πρώην σύζυγό της Θεόδωρο Μανωλίδη επισκέφτηκε το γραφείο του Αδωνη Γεωργιάδη προκειμένου να τους βοηθήσει στην κυκλοφορία ενός Cd της Ευγενίας Μανωλίδου. Μετά το διαζύγιό της παντρεύτηκαν και απέκτησαν ένα παιδί. Η περιβοήτη φράση που είχε πει η κυρία Μανωλίδου για τον «μπουμπούκο» σύζυγό της άφησε εποχή αλλά δεν έπληξε το προφίλ του.

Ο Αδωνις Γεωργιάδης γνωρίστηκε με τον Γιώργο Καρατζαφέρη από τη δεκαετία του '90, όταν ακόμη ο ακροδεξιός Κώστας Πλεύρης διαφήμιζε τα βιβλία του για τους αρχαίους συγγραφείς στο TELECITY. Χάρη σε αυτό ο βουλευτής κέρδιζε αρκετά χρήματα και κατάφερε να κρατήσει τον εκδοτικό οίκο του πατέρα του.

Από φοιτητής ήταν στη «γαλάζια» ΔΑΠ και το 2003 ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ του πρότεινε να αναλάβει τη θέση του εκπροσώπου Τύπου του κόμματος. Δέχτηκε και έμεινε σε αυτή τη θέση για τέσσερα χρόνια ώσπου έθεσε υποψηφιότητα για βουλευτής και εξελέγη.

1 σχόλιο:

  1. Ήταν στη ΔΑΠ, είχε ένα σύντομο πέρασμα από τη ΠΟΛΑ και πήγε στο ΛΑΟΣ πριν καταλήξει στη ΝΔ...συνεπέστατος στην πολιτική του σταδιοδρομία...όπως και στις απόψεις του στα εθνικά θέματα...πρώην υποστηρικτής του κράτους-έθνους και νυν υποστηρικτής του διεθνισμού εντός των πλαισίων της ΕΕ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.