Σάββατο 10 Νοεμβρίου 2012

Fitch: Μειώθηκε ο κίνδυνος εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ


Για μειωμένο κίνδυνο εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ μετά την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου...



από τη Βουλή κάνει λόγο σε ανακοίνωσή του ο οίκος αξιολόγησης Fitch ενώ επισημαίνει ότι η χώρα χρειάζεται περαιτέρω ανακούφιση στο χρέος της κάτι με το οποίο θα πρέπει να ασχοληθούν οι επίσημοι πιστωτές της.
"Η Ελλάδα χρειάζεται περαιτέρω ανακούφιση στο χρέος της και το βάρος αυτό θα πέσει στους πιστωτές του επίσημου τομέα εάν είναι να επιστρέψει η βιωσιμότητα του χρέους σε καλό δρόμο", αναφέρει στην ανακοίνωσή της η Fitch.

Όπως μάλιστα εκτιμάει ο οίκος "μόνο ένας συνδυασμός μεγαλύτερης μείωσης των επιτοκίων στα δάνεια της Ευρωζώνης, η επιστροφή των κερδών από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα από τα ομόλογα που έχει στην κατοχή της και η μεταφορά του κόστους στήριξης των τραπεζών στον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας θα μπορούσε να διασφαλίσει τη βιωσιμότητα του δημόσιου χρέους".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.