Παρασκευή 16 Νοεμβρίου 2012

Εντυπωσιακό βίντεο από πρόσφατη έκλειψη Ηλίου όπως καταγράφηκε από δορυφόρους και τηλεσκόπια [BINTEO]


Δυο «διαφορετικές» λήψεις της ολικής έκλειψης Ηλίου που σημειώθηκε τη 13η Νοεμβρίου έδωσαν στη δημοσιότητα η ευρωπαϊκή και η αμερικανική διαστημική υπηρεσία.
Το βίντεο του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Διαστήματος (ESA) «τραβήχτηκε» από το ...


Διάστημα, από τον δορυφόρο Probe 2. Ο δορυφόρος παρακολουθεί τον Ηλιο με υπέρυθρες ακτίνες καταγράφοντας τη δραστηριότητα των ηλιακών κηλίδων και περνάει γύρω από τη Γη 14,5 φορές κάθε εικοσιτετράωρο. Σε αυτές του τις «βόλτες» ο Probe 2 είδε από εκεί ψηλά τρεις πολύ σύντομες μερικές ηλιακές εκλείψεις τις οποίες μπορείτε να δείτε και εσείς στο επάνω βίντεο.

Το βίντεο της NASA (κάτω) «γυρίστηκε» από τη Γη, από την Αυστραλία όπου και ήταν ορατή η ολική έκλειψη. Η λήψη ξεκινάει ακριβώς τη στιγμή που η Σελήνη αρχίζει να καλύπτει πλήρως τον Ηλιο και προσφέρει μια μεγαλοπρεπή και ευκρινέστατη εικόνα του στέμματος του άστρου μας.

Δείτε εδώ το βίντεο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.