Σε ψηφοφορία κατά τη συνεδρίαση του συλλόγου γονέων του 7ου και του 10ου Δημοτικού Σχολείου Χαλανδρίου έθεσαν οι γονείς των μαθητών το αν θα γίνουν δεκτοί προς φοίτηση παιδιά των Ρομά....
Η συντριπτική πλειοψηφια ψήφισε υπέρ του αποκλεισμού τους με αποτέλεσμα να προκληθεί μεγάλη αναστάτωση. Από την πλευρά του, το σχολείο προσπαθεί σε συνεννόηση με τους γονείς να λύσει ομαλά το θέμα.
Ο σύλλογος γονέων έθεσε το θέμα σε ψηφοφορία την προηγούμενη Παρασκευή, 26 Οκτωβρίου. Σύμφωνα με πληροφορίες του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων 234 γονείς ψήφισαν να μην γίνουν δεκτά τα παιδιά Ρομά και μόλις τέσσερις να γίνουν, ενώ βρέθηκε μία λευκή ψήφος.
Το συγκεκριμένο σχολείο βρίσκεται πίσω από το Νομισματοκοπείο στο Χαλάνδρι, σε μια περιοχή όπου υπάρχουν οικογένειες Ρομά.
Σύμφωνα με στελέχη της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης, ορισμένοι γονείς διαφώνησαν και με το πρόγραμμα του σχολείου, ωστόσο καταβάλλονται προσπάθειες από το σχολείο ώστε σε συνεννόηση με τους γονείς να λυθεί ομαλά το πρόβλημα.
Βάσει των ίδιων πληροφοριών το σχολείο θα συνεχίσει να λειτουργεί με τον ίδιο τρόπο, να μην κάνει δηλαδή διακρίσεις στα παιδιά και οι προσπάθειες που καταβάλλονται είναι να λυθεί το θέμα ομαλά.
Κύκλοι του υπουργείου Παιδείας, δηλώνουν πάντως πως όλα τα παιδιά έχουν αναφαίρετο δικαίωμα στην εκπαίδευση, χωρίς διακρίσεις.
Βεβαίως και πολλοί γονείς συμβαδίζουν με την άποψη, πως όλα τα παιδιά έχουν αναφαίρετο δικαίωμα στην εκπαίδευση. Οι λέξεις κλειδί στο παραπάνω άρθρο είναι το ¨χωρίς διακρίσεις¨. Οι γόνείς των ρομά, δεν καλούνται να προσκομίσουν υγειονομικά δικαιολογητικά για τα παιδιά τους. Η ένταξη παιδιών ηλικίας 11 ετών σε τάξεις α' δημοτικού είναι σαφές για το τί είδους προβλήματα μπορεί να δημιουργήσει.Τα προβλήματα αυτά, σαφώς και θα δημιουργήσουν, ακόμα μεγαλύτερο πρόβλημα, ρατσιστικών εκδηλώσεων μεταξύ των μαθητών. Ως γονέας παιδιού στο αναφερθέν σχολείο, είμαι κατά των διακρίσεων, αλλά και υπέρ διαφοροποιήσεων, που απαιτούνται, λόγω της διαφορετικότητας του κοινωνικού και υγειονομικού περιβάλλοντος, στο οποίο διαβιώνουν τα παιδιά αυτά. Θα ήταν ίσως ποιό ανθρώπινο τα ποσά των επιδοτήσεων, που δίνονται στους γονείς των ρομά, να χρησιμοποιούντω ώς έξοδα λειτουργίας κλειστών σχολείων, ώστε μέσω σχολικών εκδηλώσεων και ψυχολογικής παρακολούθησης τα παιδία αυτά να ενταχθούν, μετά από έλεγχο, στο περιβάλλον του ελληνικού σχολείου. Το μόνο που ζητάμε ώς γονείς, και πιστεύω οτί εκφράζει πολλούς που ψήφισαν κατά, είναι να γίνει κάτι σώστά,χωρίς διακρίσεις αλλά όχι μονόπλευρα και υπέρ της μίας ή της άλλης ομάδας παιδιών.
ΑπάντησηΔιαγραφήkai ego goneis paidioy poy paei sto syggekrimeno sxoleio eimai kai malista tsigganos .pios sas eipe oti pernpoyme epidotisei ???kai efoson tora eimaste iremh kai eidame pos kylane ta pragamata .ti exeti na peite ??pia problhmata dimioyrghthikan ???poy krinate paidakia toso adika ??poy einai h arosties poylegate ??poy einai ta problhmata ??ta seksoyalika ta xilia dyo poy fantazosatan ??kai den thimame posa alla eixate pei .poy einai ???peite moy ena tora ???
ΑπάντησηΔιαγραφήantropoi eimaste kai emeis doste mas to dikeoma na zhsoyme aksioprepos mhn mas dikadetai prin mas gnorisetai .