Ο γενικός γραμματέας της Χρυσής Αυγής γεννήθηκε στην Αθήνα το 1957 και από τα εφηβικά του χρόνια έδειξε τις ιδεολογικές του συμπάθειες. Σε ηλικία 16 ετών εντάχθηκε στην εθνικιστική οργάνωση 4η Αυγούστου, την οποία είχε ιδρύσει στα τέλη της δεκαετίας του '60 ο Κώστας Πλεύρης....
Αποδεικνύεται ιδιαίτερα δραστήριος στην οργάνωση, στην οποία συνεχίζει να είναι μέλος και ως φοιτητής στο Μαθηματικό της Αθήνας, ενώ δραστηριοποιήθηκε και στην Επιτροπή Συντονισμού Ενωτικού Αγώνος η οποία ήταν το «ελληνικό» παράρτημα της ΕΟΚΑ B' του Γεωργίου Γρίβα. Μαθηματικά δεν δίδαξε ποτέ, ενώ αντίθετα η άνοδός του στα σκαλοπάτια της ελληνικής ακροδεξιάς έγινε με γεωμετρική πρόοδο. Τον Ιούλιο του 1974 συνελήφθη πρώτη φορά για τη συμμετοχή του στα επεισόδια έξω από τη βρετανική πρεσβεία στο Κολωνάκι, σε πορεία διαμαρτυρίας για τη στάση της Βρετανίας κατά τη διάρκεια της τουρκικής εισβολής στην Κύπρο.
Το 1976 συνελήφθη εκ νέου για τη συμμετοχή του σε επεισόδια εναντίον δημοσιογράφων που κάλυπταν την κηδεία του δολοφονημένου από τη 17 Νοέμβρη βασανιστή της χούντας Ευάγγελου Μάλλιου.
Κατά τη διάρκεια της δίμηνης κράτησής του στις φυλακές Κορυδαλλού φέρεται να συνάντησε και τους έγκλειστους πρωτεργάτες της χούντας του 1967.
Δύο χρόνια αργότερα, τον Ιούλιο του 1978, συνελήφθη μαζί με άλλα μέλη ακροδεξιών ομάδων για τη συμμετοχή του σε σειρά βομβιστικών επιθέσεων. Η κατηγορία εις βάρος του όμως μετατράπηκε από κακούργημα σε πλημμέλημα.
Μετά τις σπουδές του κατατάσσεται στον Στρατό ως κομάντο των Ειδικών Δυνάμεων.
Το 1980 ξεκίνησε την έκδοση του περιοδικού «Χρυσή Αυγή», ενώ συνεχίζει να είναι ενεργό μέλος του ακροδεξιού χώρου και μάλιστα από τα πιο προβεβλημένα. Το περιοδικό, το οποίο από την αρχή της έκδοσής του δεν κρύβει τη φιλοχιτλερική του ιδεολογική ταύτιση - παρότι ο Μιχαλολιάκος απορρίπτει τον όρο νεοναζί όπως ο Διάολος το λιβάνι - θα μείνει στα περίπτερα αρχικά μέχρι τον Απρίλιο του 1984, ενώ είχε προηγηθεί και το 1983 ολιγόμηνη διακοπή κυκλοφορίας του. Λίγους μήνες αργότερα, τον Σεπτέμβριο του 1984 με προσωπική παρέμβαση του αρχιπραξικοπηματία Γιώργου Παπαδόπουλου έγινε ο γενικός γραμματέας της νεολαίας της ΕΠΕΝ - κόμμα προσκείμενο στη χούντα το οποίο την περίοδο εκείνη είχε κερδίσει θέση στο ευρωκοινοβούλιο.
Τον Ιανουάριο του 1985 με επίσης προσωπική απόφαση του Παπαδόπουλου παύτηκε ο Μιχαλολιάκος και η θέση του γραμματέα δόθηκε στον Μάκη Βορίδη, υποψήφιο σήμερα με τη Νέα Δημοκρατία.
Η ρήξη αυτή αποτέλεσε την αφορμή για τη δημιουργία της Χρυσής Αυγής, αντιπάλου δέους της ΕΠΕΝ, την ίδια χρονιά.
*αναδημοσίευση από "Τα Νέα", 28 Απριλίου 2012
ΑΦΟΥ ΤΟ ΛΕΕΙ ΤΟ ΛΑΜΠΡΑΚΙΣΤΑΝ ... ΕΤΣΙ ΘΑΝΑΙ
ΑπάντησηΔιαγραφή