Δευτέρα 24 Δεκεμβρίου 2012

Η κτηνωδία που κρύβεται πίσω από το Φουά Γκρα που φτάνει στο πιάτο σας!


Πρόκειται πράγματι για τρομερό έδεσμα. Αρκεί ωστόσο να πάρετε μία μικρή...

γεύση του πώς παράγεται…

Βροχή πέφτουν κάθε τέτοιο καιρό οι μηνύσεις στις φάρμες παραγωγής φουά γκρά, τους εμπόρους και τα εστιατόρια από οργανώσεις υπεράσπισης των δικαιωμάτων των ζώων, λόγω των βάναυσων μεθόδων παραγωγής συκωτιού χήνας και κυρίως λόγω του τρόπου… εξαγωγής του από το σώμα της:

Αφού πρώτα την έχουν «παραταΐσει» δια της βίας με σκοπό τη διόγκωση του συκωτιού (κάτι που επιτρέπεται από το νόμο), εν συνεχεία της κόβουν το λαιμό, αφήνοντάς τη να πεθάνει αργά και βασανιστικά (κάτι που απαγορεύει ο νόμος) από αιμορραγία, ενόσω οι σφαγείς αποκόπτουν από τα σωθικά της το συκώτι.

Μία τέτοια περίπτωση παρέμβασης έλαβε χώρα πριν από μερικές ημέρες, όταν ομάδα υπεράσπισης των δικαιωμάτων των ζώων άσκησε μήνυση εναντίον ενός από τα κορυφαία εστιατόρια στον κόσμο, του περίφημου Μούγκαριτς, και του top σεφ στον κόσμο, Λουίς Αντουρίθ, που ηγείται του εστιατορίου, επειδή χρησιμοποιεί φουά γκρα προερχόμενο από χήνες οι οποίες σιτίστικαν δια της βίας και θανατώθηκαν απάνθρωπα.

Προμηθευτής του εστιατορίου μία μικρή φάρμα παραγωγής φουά γκρα στη Γαλικία με την ονομασία Μομοτέγκι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.