Τρίτη 4 Δεκεμβρίου 2012

Αποκλεισμός της Ινδίας από τους Ολυμπιακούς αγώνες


Τον αποκλεισμό της Ινδίας από την Διεθνή Ολυμπιακή επιτροπή και τους Ολυμπιακούς αγώνες αποφάσισε η ΔΟΕ έπειτα από συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε σήμερα στη Λοζάνη, όπως ανέφεραν μέλη της, στο Associated Press....



Η απόφαση αυτή πάρθηκε με αφορμή την επικείμενη εκλογή του Ινδού αξιωματούχου, Λαλίτ Μπχανότ, που κατηγορείται για διαφθορά, στη θέση του γενικού γραμματέα της επιτροπής, ενώ τον δικό της ρόλο έπαιξε και η ανάμειξη της ινδικής κυβέρνησης στα εσωτερικά της ΔΟΕ.

Αποτέλεσμα της απόφαση αυτής είναι η διακοπή κάθε χρηματοδότησης της Ολυμπιακής Επιτροπής της Ινδίας από τη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή, ενώ παράλληλα αποκλείονται οι ινδοί παράγοντες από όλα τα αξιώματα και οι αθλητές της χώρας δεν θα μπορούν να συμμετέχουν στους Ολυμπιακούς Αγώνες υπό τη σημαία του κράτους τους, αλλά μόνο ως ανεξάρτητοι. Όλα αυτά βέβαια θα ισχύσουν σε περίπτωση που η ποινή παραμείνει.

Ο Λαλίτ Μπχανότ, ο οποίος παρέμεινε προφυλακισμένος για 11 μήνες, κατηγορούμενος για διαφθορά για τη διοργάνωση των αγώνων της Βρετανικής Κοινοπολιτείας στο Νέο Δελχί, το 2010, είναι ο μοναδικός υποψήφιος για τη θέση του γενικού γραμματέα της Ολυμπιακής Επιτροπής της Ινδίας, στις αυριανές αρχαιρεσίες.

Ο Ινδός αξιωματούχος αποφυλακίστηκε με εγγύηση, αλλά το πρόβλημα έγκειται στο ότι ενώ η υπόθεσή του δεν έχει εκδικαστεί, υπέβαλε υποψηφιότητα για τη θέση του γενικού γραμματέα της Ολυμπιακής Επιτροπής.

Παράλληλα, η ΔΟΕ κατηγορεί την ινδική κυβέρνηση για ανάμειξη στα εσωτερικά της, καθώς τοπικό δικαστήριο εξέδωσε απόφαση με την οποία επιβάλει τη διενέργεια των εκλογών με βάση την εσωτερική νομοθεσία και όχι το καταστατικό της ΔΟΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.