Δευτέρα 3 Δεκεμβρίου 2012

Καταρρέει το Κολοσσαίο όπως πάει δεν θα μείνει τίποτα


Στη Ρώμη η "πτώση" του Κολοσσαίου συνεχίζεται σε τέτοιο βαθμό που να κινδυνεύουν μάλιστα και περαστικοί! Οι περιπτώσεις όπου κομμάτια αποσπώνται από τους εξωτερικούς τοίχους του μνημείου...


πέφτοντας κάτω είναι πλέον τόσες πολλές, που οι αρχές αναγκάζονται να λάβουν μέτρα για να προστατέψουν, τουλάχιστον τους ανθρώπους, που τυχαίνει να βρίσκονται κοντά.

Έτσι μελετάται η κατασκευή ενός φράγματος ασφαλείας από χυτοσίδηρο και τσιμεντένιες κολόνες, που θα τοποθετηθεί στο επίπεδο του δρόμου σε απόσταση από το Κολοσσαίο έξι ως δεκαπέντε μέτρα.

Η ανακοίνωση έγινε προ ημερών από την επικεφαλής για την αρχαιολογική κληρονομιά της Ρώμης κυρία Μαρία Ροζάρια Μπαρμπέρα, η οποία είπε , ότι η υπηρεσία της έχει καθήκον για παρέμβει για λόγους ασφαλείας.

Από τις αρχές του περασμένου Σεπτεμβρίου προβληματίζονται οι αρχές για τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν αναφορικά με την πτώση τμημάτων του Κολοσσαίου αποκλείοντας αρχικώς την τοποθέτηση εμποδίων, τα οποία κρίθηκαν αντιαισθητικά ενώ πιο ήπιες μορφές όπως η χρήση απλώς ενός φωτισμένου ορίου θεωρήθηκε ανεπαρκής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.