Σάββατο 8 Δεκεμβρίου 2012

Περισσότερες εκπτώσεις και Κυριακές στην αγορά


Δύο επιπλέον περιόδους εκπτώσεων αλλά και επιπλέον Κυριακές κατά τις οποίες θα είναι ανοιχτά τα εμπορικά καταστήματα προβλέπει το νέο νομοσχέδιο του υπουργείου...


Ανάπτυξης το οποίο θα παρουσιαστεί την ερχόμενη εβδομάδα. Ειδικότερα προβλέπεται ότι κατά τη διάρκεια της εορταστικής περιόδου των Χριστουγέννων τα καταστήματα θα παραμείνουν ανοιχτά δύο Κυριακές, στις 23 Δεκεμβρίου αλλά και στις 30 Δεκεμβρίου. Όμως, εκτός από την εορταστική περίοδο των Χριστουγέννων τα καταστήματα θα είναι ανοιχτά άλλες 4 Κυριακές το χρόνο, κατά την περίοδο των εκπτώσεων.

Οι αλλαγές αυτές που δρομολογούνται από το αρμόδιο υπουργείο διχάζουν τους εμπόρους με την Εθνική Συνομοσπονδία εμπορίου να κάνει λόγο για μέτρο που θα επιβαρύνει τις μικρές εμπορικές επιχειρήσεις ενώ προκαλεί αντιδράσεις και στους υπαλλήλους.

Από την πλευρά του, το υπουργείο Ανάπτυξης επιδιώκει να φέρει περισσότερες ευκαιρίες για φθηνές αγορές με την θέσπιση τεσσάρων περιόδων εκπτώσεων.

Εκτός από τις χειμερινές εκπτώσεις που θα ξεκινούν την 2η Δευτέρα του Ιανουαρίου και θα διαρκούν μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου και τις θερινές που θα ξεκινούν τη 2η Δευτέρα του Ιουλίου και θα ολοκληρώνονται στο τέλος Αυγούστου, θα θεσπιστούν άλλες δύο περίοδοι ενδιάμεσων προσφορών το πρώτο δεκαήμερο του Νοεμβρίου και το πρώτο δεκαήμερο του Μαΐου.

Την ίδια ώρα, τα λουκέτα στην αγορά πολλαπλασιάζονται, με το λιανικό εμπόριο περνά τη χειρότερη χρονιά των τελευταίων 10 ετών. Από τις αρχές του 2011 μέχρι το Σεπτέμβριο του 2012 χάθηκαν συνολικά στο εμπόριο 135.000 θέσεις εργασίας, εκ των οποίων οι 93.000 είναι υπάλληλοι εμπορικών επιχειρήσεων, άλλοι 42.000 έμποροι διεγράφησαν από τα μητρώα των επιμελητηρίων, ενώ 68.000 επιχειρήσεις παραμένουν ουσιαστικά αδρανείς και άλλες 63.000 βρίσκονται στο κόκκινο καθώς οι ληξιπρόθεσμες οφειλές τους ξεπερνούν το 40% του τζίρου τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.