Τετάρτη 2 Ιανουαρίου 2013

Στον εισαγγελέα οι εξαδέλφες Παπακωνσταντίνου.

 Δεν καλύπτουν τα ποσά των καταθέσεων στην Ελβετία,οι περισσότεροι της λίστας Λαγκάρντ.
Τους τρεις δικαιούχους των λογαριασμών, τα ονόματα των οποίων δεν υπήρχαν στην πρώτη λίστα Λαγκαρντ καλούν ως υπόπτους οι οικονομικοί εισαγγελείς. Μέσα στις...


 επόμενες μέρες από το γραφείο τους θα περάσουν να δώσουν εξηγήσεις για την αλλοίωση της λίστας οι Ελένη Παπακωνσταντινου,ο σύζυγος της κ.Συκιαριδης και ο άντρας της αδερφής της κ.Ρωσσωνης. Στο πλαίσιο της έρευνας για τα μη πολιτικά πρόσωπα θα ξανακληθούν οι πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ Καπελερης και Διωτης, ενώ ανοιχτό είναι το ενδεχόμενο να κληθούν και συνεργάτες του γραφείου του Γιώργου Παπακωνσταντίνου, ως ύποπτοι, για εξηγήσεις. Παράλληλα για τις εξαδέλφες του Γ.Παπακωνσταντίνου θα γίνει φορολογικός έλεγχος, όπως και για όλα τα πρόσωπα της λίστας. Από τη διασταύρωση των στοιχείων μεγαλοκαταθετών προκύπτει ότι, δεν κάλυπταν τα ποσά που βρέθηκαν σε λογαριασμούς τους με βάση τις φορολογικές τους δηλώσεις, εν τούτοις όμως δεν κινήθηκε καμία διαδικασία για  πρόσωπα αυτά. Μόλις ολοκληρωθεί ο έλεγχος θα κληθούν για εξηγήσεις όλα τα πρόσωπα που δεν δικαιολογούν τα δηλωμένα εισοδήματα τους τις καταθέσεις που εντοπίστηκαν.
Δικαστικοί κύκλοι αναφέρουν ότι και στον Αρειο Πάγο οι δικαστές είναι διχασμένοι,για το αν τα αδικήματα στα οποία φέρεται να έχει υποπέσει ο πρώην υπουργός οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου έχουν παραγραφεί ή όχι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.