Τετάρτη 9 Ιανουαρίου 2013

Σύρραξη κυβέρνησης - ΣΥΡΙΖΑ πυροδότησαν οι έφοδοι των αντιεξουσιαστών


Νέα πολιτική θύελλα πυροδοτούν οι καταδρομικές έφοδοι αντιεξουσιαστών στη «βίλα Αμαλίας» και στα γραφεία της ΔΗΜΑΡ. Οι καταλήψεις έληξαν με επεμβάσεις της ΕΛΑΣ η οποία προχώρησε σε 101 συλλήψεις από την επιχείρηση στη βίλα Αμαλίας και 40 προσαγωγές από την κατάληψη των γραφείων της ΔΗΜΑΡ...



«Σε μια δημοκρατική κοινωνία υπάρχουν αξίες και αρχές που πρέπει να είναι σεβαστές απ' όλους, ιδιαίτερα από εκείνους στους οποίους ανατέθηκε κορυφαίος θεσμικός ρόλος. Είναι αδιανόητο να στηρίζει το κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης πράξεις βίας και ανομίας» υπογραμμίζει σε ανακοίνωσή του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Σίμος Κεδίκογλου και προσθέτει:

«Επιτέλους ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να ξεκαθαρίσει εάν καλύπτει τους γνωστούς- πλέον- κουκουλοφόρους» συνεχίζει ο κ. Κεδίκογλου. «Η υποκριτική καταδίκη της κατάληψης των γραφείων της ΔΗΜ.ΑΡ. δεν αρκεί, γιατί η βία δεν είναι ποτέ συμβολική, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ επιμένει να έχει υπό την προστασία του τη βίλα Αμαλία. Άλλωστε, αυτοί που εισέβαλαν σήμερα στη βίλα Αμαλία είναι οι ίδιοι που κατέλαβαν τα γραφεία της ΔΗΜ.ΑΡ. και στη συνέχεια προσπάθησαν να αποκλείσουν το κτίριο του υπουργείου Οικονομικών στην οδό Νίκης, με την πλήρη κάλυψη της ανακοίνωσης της νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ».

Και η ανακοίνωση του κ. Κεδίκογλου καταλήγει: «Είναι η ώρα της αλήθειας για τον ΣΥΡΙΖΑ, εκτός και αν επιλέγει να παραμείνει στα άκρα».

Η Κουμουνδούρου ανταπάντησε σε υψηλούς τόνους: «Η προσπάθεια της κυβέρνησης να ρίξει στάχτη στα μάτια της ελληνικής κοινωνίας, σχετικά με τις ακραίες επιπτώσεις της μνημονιακής πολιτικής και τις τεράστιες πολιτικές της ευθύνες για τη συγκάλυψη της διαφθοράς και της διαπλοκής, πέφτει στο κενό. Εκείνοι που επενδύουν στη βία και την ανομία είναι οι ίδιοι που πετσοκόβουν τους μισθούς και τις συντάξεις, κάνοντας πλάτες στους εαυτούς τους καθώς και στους πλούσιους και ισχυρούς φίλους τους».

Νωρίτερα, αναφερόμενος στο διπλό περιστατικό ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Ν. Δένδιας σημείωσε: «Η δημοκρατική κοινωνία δεν μπορεί να επιτρέψει στις δυνάμεις της ανομίας και του χάους να ανακόψουν την πορεία της χώρας προς την ανάκαμψη. Συνιστά μέγιστη πρόκληση στον δημοκρατικό πολίτη και την δημοκρατική ομαλότητα η κατάληψη γραφείων κοινοβουλευτικού κόμματος και συγκεκριμένα της ΔΗΜΑΡ. Εχουν υποχρέωση όλα τα κόμματα να τοποθιετηθούν επ' αυτού».

Όλοι εναντίον όλων...

Σε ανακοίνωσή του το ΚΚΕ καταδικάζει την κατάληψη των γραφείων της ΔΗΜΑΡ, σημειώνοντας ότι «αυτές οι ενέργειες δεν έχουν καμία σχέση με την ανάπτυξη της λαϊκής πάλης κατά της αντιλαϊκής πολιτικής και του αυταρχισμού», αλλά «δίνουν προσχήματα και επιχειρήματα στην κυβέρνηση να κλιμακώσει τον αυταρχισμό κατά του λαϊκού κινήματος».

«Η θέση του ΚΚΕ ήταν και είναι ότι τα διάφορα δημόσια κτίρια και χώροι που βρίσκονται ειδικά στα κέντρα μεγάλων πόλεων και είναι αναξιοποίητοι πρέπει να αξιοποιηθούν με ευθύνη των Δήμων για την αντιμετώπιση των καυτών και οξυμένων λαϊκών προβλημάτων στη στέγαση, την ιατρική φροντίδα και περίθαλψη των κατοίκων, τη δημιουργία παιδικών σταθμών, κέντρων απεξάρτησης κ.α. Τέτοιες διεκδικήσεις πρέπει να έχουν οι κινητοποιήσεις στις γειτονιές και το εργατικό λαϊκό κίνημα» τονίζεται στην ανακοίνωση.

Θέση πήρε και η Χρυσή Αυγή: «Υπάρχουν άλλες δέκα παράνομες καταλήψεις ιστορικών και δημοσιών κτιρίων στην Αθήνα, άντρα αριστερών τρομοκρατών, που δεν τολμά να αγγίξει η κυβέρνηση. Ας επιβάλουν επιτέλους το νόμο και ας συλλάβουν τους ταραξίες, χωρίς τυμπανοκρουσίες και τηλεοπτικές κάμερες»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.