Τετάρτη 9 Ιανουαρίου 2013

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ: Και όμως στην Σύρο υπήρχε εργοστάσιο κατασκευής αυτοκινήτων!


Τα αυτοκίνητα εξάγονταν στην Αγγλία!

Το μεσημέρι του Σαββάτου 5/1 αφίχθη στη Σύρο το ιστορικό ηλεκτροκίνητο αυτοκίνητο Enfield Ε8000 το οποίο εφ εξής θα φιλοξενείται ως έκθεμα στο Βιομηχανικό Μουσείο Ερμούπολης...


Το συλλεκτικό αυτοκίνητο ξεκίνησε το ταξίδι του από την Αγγλία για να επιστρέψει σε μόνιμη βάση στη γενέτειρά του, τη Σύρο, εδώ όπου κατασκευάστηκε το 1974, από τον Γιάννη Γουλανδρή, της γνωστής οικογένειας εφοπλιστών.

Ο Γιάννης Γουλανδρής είχε δημιουργήσει μια μικρή παραγωγική μονάδα κατασκευής αυτοκινήτων στο κτίριο όπου σήμερα στεγάζετε το super market ΝΕΩΡΙΟΥ.

Είναι αξιοσημείωτο ότι με πενιχρά μέσα, την διετία που λειτούργησε το εργοστάσιο, κατασκεύασε 120 περίπου αυτοκίνητα, τα οποία εξήχθησαν στην Αγγλία.

Σήμερα, επέστρεψε ξανά στα πάτρια εδάφη, καθώς αποτελεί ένα από τα σημαντικά κομμάτια της βιομηχανικής ιστορίας της Σύρου.

Το κόστος αγοράς, συμπεριλαμβανομένου των μεταφορικών από την Αγγλία στην Ελλάδα αλλά και κάποιων ανταλλακτικών που χρειάστηκαν, όπως η μπαταρία, καλύφθηκε εξολοκλήρου από την οικογένεια Γουλανδρή.

Το Enfield, με οδηγό τον Αλ. Μαρατζίδη επιβιβάσθηκε το πρωί του Σαββάτου στο Blue Star Ithaki για να αφιχθεί το μεσημέρι στο λιμάνι της Ερμούπολης.

Έκανε τις πρώτες βόλτες του στους δρόμους του νησιού και σύντομα θα πάει στο νέο του σπίτι, το Βιομηχανικό Μουσείο.

Δείτε φωτογραφίες απο το cyclades24.gr















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.