Τετάρτη 2 Ιανουαρίου 2013

Πάρτι "μαύρου" χρήματος από την Ρωσία στην Κύπρο


Στα 20 δισ. ανέρχονται οι καταθέσεις πλούσιων Ρώσων στην Κύπρο και αυτό το γεγονός προκαλεί αντιδράσεις στην Ευρώπη, επειδή θεωρείται πως πρόκειται για μαύρο χρήμα, το οποίο ξεπλύνουν οι κυπριακές Τράπεζες....

Αυτός άλλωστε είναι ο λόγος, που οι Ευρωπαίοι δεν δέχονται ανακεφαλοποίηση των κυπριακών Τραπεζών, επειδή -λέγουν- θα ωφεληθούν Ρώσοι ολιγάρχες με χρήμα ύποπτου προορισμού.

Το περιοδικό «Ντερ Σπίγκελ» δημοσίευσε έκθεση των γερμανικών μυστικών υπηρεσιών, στην οποία αναφέρεται ότι στα θησαυροφυλάκια των κυπριακών Τραπεζών αναπαύονται πάνω από 20 δισ. ευρώ καταθέσεις ζάπλουτων Ρώσων.

Μάλιστα οι Γερμανοί κάνουν λόγο για «χαλαρές» διαδικασίες χορήγησης κυπριακών διαβατηρίων σε περίπου 80 Ρώσους ολιγάρχες, οι οποίοι εξασφάλισαν, όπως γράφει η εφημερίδα «Σημερινή» της Λευκωσίας, με αυτόν τον πλάγιο τρόπο ίσα δικαιώματα με τους πολίτες των κρατών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Αυτά τα δεδομένα έχουν προκαλέσει τις σφοδρές αντιδράσεις των κομμάτων της γερμανικής αντιπολίτευσης.

Ο Μακεδών

Πηγή:Voria

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.