Πέμπτη 31 Ιανουαρίου 2013

Οι δολοφόνοι της Marfin [BINTEO ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ]

- Δείτε το βίντεο με το χρονικό των 32 μηνών ατιμωρησίας για τους δολοφόνους
- Δείτε τους κουκουλοφόρους καρέ - καρέ


Δύο πρόσωπα καλούνται να απολογηθούν την Παρασκευή στον ανακριτή για κακουργηματικές πράξεις για την τραγική υπόθεση με τον εμπρησμό του υποκαταστήματος της Marfin Εgnatia Bank στις 5 Μαΐου του 2010, όπου έχασαν τη ζωή τους τρεις άνθρωποι...



Όπως αποκάλυψε χθες η εφημερίδα Τα Νέα, στο συμπέρασμα αυτό κατέληξαν οι αρχές που αξιοποίησαν μαρτυρίες αυτοπτών μαρτύρων και ανέλυσαν στοιχεία και υπόπτων άπο φωτογραφίες την ώρα του εμπρησμού.

Από τις καταθέσεις προκύπτει σύμπτωση στην περιγραφή των προσώπων που έσπασαν την τζαμαρία της τράπεζας στην οδό Σταδίου και έβαλαν φωτιά αγνοώντας τις εκκλήσεις ότι μέσα υπάρχουν άνθρωποι και τίθεται σε κίνδυνο η ζωή τους.

Για δυο άτομα οι δικαστικές αρχές κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι προκύπτουν ποινικές ευθύνες ενώ για άλλα δύο δε υπάρχουν επαρκή στοιχεία και καλούνται σε επίπεδο μαρτύρων.

Χαρακτηριστικά κάποιος μάρτυρας που ήταν κοντά στο περιστατικό ανέφερε ότι ένα από τα δύο άτομα είχε στα χέρια του ένα σακίδιο και έχυσε μέσα στην τράπεζα ένα υγρό, λίγο πριν ξεσπάσει η φωτιά ενώ ένας άλλος δήλωσε πως άκουσε μια γυναίκα να λεει "...είπαμε να τους φοβερίσετε όχι να τους κάψετε".

Η οικογένειά της εξέδωσε γραπτή δήλωση με αφορμή την κλήση σε απολογία δύο κατηγορούμενων για τον φονικό εμπρησμό:

«Ακριβώς χίλιες ημέρες μετά τον εμπρησμό της Marfin, που επέφερε το χαμό της Αγγελικής και του κυοφορούμενου παιδιού μας, της Παρασκευής και του Νώντα, η οικογένειά μας παρακολουθεί υπομονετικά τις εξελίξεις στο θέμα της απόδοσης ευθυνών και απονομής δικαιοσύνης για τα γεγονότα της 5ης Μαΐου.

» Προσδοκούμε τη λυτρωτική για εμάς και τη μνήμη των ανθρώπων μας καταδίκη, τόσο των εμπρηστών, φυσικών αυτουργών, όσο και των υπευθύνων της εργοδότριας τράπεζας Μarfin, που με τις εγκληματικές παραλείψεις τους εξανάγκασαν τους εργαζόμενους να υποστούν αυτό το μαρτυρικό θάνατο».

Δείτε και το βίντεο ντοκουμέντο από την αποφράδα ημέρα της 5ης Μαΐου 2010:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.