Τρίτη 26 Φεβρουαρίου 2013

Κραυγή απόγνωσης, μέσω του planet-greece, των εργαζόμενων στα Ναυπηγεία


Οι εργαζόμενοι των ναυπηγείων Ελευσίνας, έστειλαν στο planet-greece επιστολή, στην οποία καταγράφουν τις δραματικές στιγμές που βιώνουν, ζητώντας από την κυβέρνηση λύση. Διαβάστε την "κραυγή απόγνωσης" που βγάζουν...



Η αδράνεια, η αδιαφορία και η βροντερή απουσία του Υπουργείου Ανάπτυξης από τα προβλήματα που απασχολούν την βιομηχανική πολιτική της χώρας και ιδιαίτερα από τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα Ναυπηγεία Ελευσίνας, έχει σαν αποτέλεσμα την περαιτέρω απαξίωση των Ναυπηγείων μας και την περαιτέρω επιδείνωση του βιοποριστικού προβλήματος σε επίπεδο εξαθλίωσης, που αντιμετωπίζουμε εμείς και οι οικογένειες μας.

Τελευταίο κρούσμα αυτής της αδιαφορίας είναι τα καθήκοντα της εποπτείας και της παρακολούθησης που του ανέθεσε ο Πρωθυπουργός στο έργο που ανέλαβε ο Εθνικός Συντονιστής σε σχέση με τα Ναυπηγεία Ελευσίνας και την κατασκευή των Πυραυλακάτων. Η υπερκινητικότητα που επέδειξε ο Εθνικός Συντονιστής προ 20 ημέρου διεκόπη αδικαιολόγητα και αιφνιδιαστικά χωρίς να δοθούν από τους αρμόδιους οι απαραίτητες εξηγήσεις σε μια τόσο σοβαρή εξέλιξη. Οι συνεχείς και επανειλημμένες τηλεφωνικές αναζητήσεις στον Υπουργό Ανάπτυξης προκειμένου να μας εξηγήσει τους λόγους αυτής της σοβαρής εμπλοκής και του παγώματος των διαδικασιών απέβησαν άκαρπες.

Η περιφρόνηση που επιδεικνύει το συγκεκριμένο Υπουργείο απέναντι σε 700 πεινασμένους και εξαθλιωμένους εργαζόμενους, οι οποίοι προσπαθούν εδώ και 2 χρόνια να διατηρήσουν το Ναυπηγείο τους ανοιχτό, μας αναγκάζει να διεκδικήσουμε με αγωνιστική διάθεση το δικαίωμα σε διάλογο με τον Υπουργό, προκειμένου να μας εξηγήσει τους λόγους της καταστροφικής αδράνειας για το Ναυπηγείο μας, που παρουσιάζεται από την απουσία του Εθνικού Συντονιστή και των καθηκόντων που του είχε αναθέσει ο Πρωθυπουργός.

Σ’αυτό το πλαίσιο οι εργαζόμενοι αποφασίσαμε 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση για αύριο Τετάρτη 27-02-2013 με ταυτόχρονη συγκέντρωση στην Πλατεία Κλαθμώνος στις 11:00 το πρωί, όπου θα ακολουθήσει πορεία μέχρι το Υπουργείο Ανάπτυξης στο Σύνταγμα προκειμένου να διαδηλώσουμε για το αυτονόητο:

Το Δικαίωμα στη Δουλειά, το Δικαίωμα στην Αξιοπρέπεια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.