Παρασκευή 8 Φεβρουαρίου 2013

Η Wall Street Journal για τον Σαμαρά


Για ακόμα μία φορά τα φώτα και τα μικρόφωνα των δημοσιογράφων ήταν στραμμένα στον Αντώνη Σαμαρά κατά την προσέλευσή του στη Σύνοδο Κορυφής στις Βρυξέλλες....



Αυτή τη φορά η Ελλάδα δεν είναι ο αρνητικός πρωταγωνιστής και ο πρωθυπουργός προσπαθεί να πιέσει για περισσότερα κονδύλια από την Ευρωπαϊκή Ένωση τα οποία ασφαλώς συνδέονται με τον προϋπολογισμό της Ένωσης. Ο πρωθυπουργός έχει προειδοποιήσει πως λόγω του τρόπου που υπολογίζεται η κατανομή της χρηματοδότησης της Ε.Ε., η Ελλάδα πρόκειται να χάσει περίπου το 30% της χρηματοδότησής της σε σχέση με την προηγούμενη επταετία. H Ελλάδα έλαβε 20,4 δισ. ευρώ για την περίοδο 2007-2013, αλλά όπως εξελίσσονται τώρα οι συζητήσεις για τον προϋπολογισμό, εκτιμάται ότι θα λάβει μόλις περίπου 14 δισ. ευρώ από το νέο γύρο χρηματοδότησης.

Το πείσμα του Σαμαρά για διεκδίκηση περισσότερων κονδυλίων έφτασε μέχρι τη Wall Street Journal Online η οποια κάνει λόγο για ένα μικρό κράτος-μέλος της Ε.Ε. που πάει καλά προετοιμασμένο να παλέψει. Ο πρωθυπουργός όλο το διάστημα από την προσέλευσή του μέχρι την έναρξη της συνόδου βρίσκεται σε συνεχείς επαφές με τους Ευρωπαίους ηγέτες τους οποίους πιέζει για μία ίση κατανομή κονδυλίων η οποία θα λαμβάνει υπόψη της την ύφεση στην Ελλάδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.