Σου ζητάει να τα ξαναβρείτε και υπόσχεται ότι έχει αλλάξει. Μπορείς όμως να είσαι ξανά ευτυχισμένος με κάποιον που έχεις χωρίσει;...
Ίσως το πιο δύσκολο πράγμα σε μια σχέση είναι να αποφασίσεις αν θα χωρίσεις ή όχι. Το δεύτερο πιο δύσκολο; Αν θα δώσεις δεύτερη ευκαιρία σε μια σχέση που έχει ήδη τελειώσει.
Τις περισσότερες φορές, με το πρώτο crash test, η "ξαναζεσταμένη" σχέση με έναν πρώην πεθαίνει οριστικά και επιβεβαιώνει ότι καλά έκανες που χώρισες. Υπάρχουν (λίγες) περιπτώσεις όμως που ένας χωρισμός ήταν, κατά κάποιο τρόπο, λάθος απόφαση και αν υπάρχει αγάπη και διάθεση για συνειδητή αλλαγή, μπορεί η επανένωση να πετύχει. Δες επτά πράγματα που πρέπει να σκεφτείς πριν πάρεις την απόφασή σου.
1. Γιατί χωρίσατε;
Υπάρχουν σοβαροί και λιγότερο σοβαροί λόγοι για να χωρίσεις: από μια παράλληλη σχέση μέχρι διαφορετικές ανάγκες διασκέδασης. Αυτό που για σένα είναι οk, κάποιος άλλος μπορεί να μην το αντέχει. Σκέψου καλά τους λόγους που οδήγησαν στο χωρισμό. Αν είναι κάτι που δεν μπορείς να συγχωρέσεις ή δεν μπορείς να ζήσεις με αυτό, μην επιστρέψεις, γιατί κανείς δεν μπορεί να σου εγγυηθεί 100% ότι δεν θα ξανασυμβεί.
2. Γιατί θέλεις να είστε ξανά μαζί;
Σε πιέζει; Φοβάσαι μήπως μείνεις μόνος σου; Θέλεις κάποιον για να μοιράζεσαι το ενοίκιο; Φοβάσαι να ξαναβγεις ραντεβού ή να φλερτάρεις; Αυτοί είναι οι λάθος λόγοι για να γυρίσεις. Για να πάρεις τη σωστή απόφαση σκέψου το εξής: αν ζούσες τη ζωή των ονείρων σου, θα ήθελες ο πρώην σου να είναι μαζί σου; Αν όχι, μάλλον δεν θέλεις αυτόν αλλά μια σχέση με κάποιον, οποιονδήποτε, ακόμα κι αν δεν είναι ο καλύτερος.
3. Δες τη σχέση σου συνολικά
Κάποιες φορές μπορεί ένας χωρισμός να φαίνεται ότι έγινε για ασήμαντους λόγους, αλλά δεν είναι ακριβώς έτσι τα πράγματα. Πίσω από τον προφανή λόγο χωρισμού, υπάρχουν άλλοι σημαντικότεροι, που δεν λέγονται εύκολα, όπως "δεν με ελκύεις πια ερωτικά", "ερωτεύτηκα κάποιον άλλο", "βαρέθηκα να είμαι μαζί σου". Αν πιστεύεις ότι χωρίσατε επειδή μίλησε με την πρώην του στο Facebook ή επειδή ξέχασε τα γενέθλιά σου, ξανασκέψου το και δες τον πραγματικό, τον βαθύτερο λόγο του χωρισμού.
4. Το πρόβλημα που σε οδήγησε στο χωρισμό είναι κάτι "χρόνιο";
Αν η αιτία που χώρισες μαζί του είναι κάτι που δεν αλλάζει εύκολα, όπως ένας εθισμός ή η απιστία, σκέψου το δυο φορές, ιδίως αν σου έχει υποσχεθεί κι άλλες φορές στο παρελθόν ότι θα αλλάξει, χωρίς αποτέλεσμα. Η αλήθεια είναι ότι ακόμα κι αν θέλει να αλλάξει, ίσως δεν μπορεί, αφού τα βιώματά του και οι συνήθειες που έχει διαμορφώσει χρειάζονται μεγάλη προσπάθεια και ίσως τη βοήθεια ειδικού για να αλλάξουν.
5. Μπορείς ειλικρινά να τον συγχωρέσεις;
Αν αποφασίσεις να είστε ξανά μαζί, πρέπει να είσαι έτοιμος να τον συγχωρήσεις για ό,τι σου έχει κάνει. Δεν μπορείς να του "κοπανάς" κάθε φορά που τσακώνεστε ό,τι έκανε και σε πλήγωσε στο παρελθόν. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα μιλήσεις ποτέ ξανά γι' αυτό το θέμα, αλλά ότι δεν θα το χρησιμοποιείς σαν ένα τρόπο να τον ελέγξεις ή να τον φέρεις σε δύσκολη θέση.
6. Αρχικά γίνετε φίλοι
Κράτα στην αρχή τη σχέση σας σε φιλικό επίπεδο. Περάστε χρόνο μαζί, βγείτε, μιλήστε, αλλά καλύτερα να αποφύγεις το σεξ που θα φέρει μεγαλύτερο δέσιμο και προσδοκίες και στους δυο σας, μέχρι να διαπιστώσεις (με καθαρό μυαλό) αν έχει αλλάξει πραγματικά και να μπορείτε να τα ξαναβρείτε.
7. Δώσε σημασία στις πράξεις, όχι στα λόγια
Όσες υποσχέσεις κι αν σου δίνει, ό,τι και αν λέει, μην δίνεις μεγάλη βαρύτητα. Παρατήρησε τη συμπεριφορά του. Οι πράξεις έχουν σημασία, όχι τα λόγια. Αυτές θα καθορίσουν τη σχέση σας. Αν άλλα λέει και άλλα κάνει, φύγε. Θα γλιτώσεις χρόνο και πληγές.
Εσύ έχεις δώσει ποτέ δεύτερη ευκαιρία σε πρώην σου; Το μετάνιωσες;
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.
Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.
Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.