Παρασκευή 29 Μαρτίου 2013

Μακρύ ή πλατύ πέος ?

Ποιο είναι το φυσιολογικό μέγεθος πέους;...

Η πιο ακριβής μέτρηση του ανθρώπινου πέους προέρχεται από διάφορες μετρήσεις σε διαφορετικούς χρόνους, αφού υπάρχει φυσική μεταβλητότητα λόγω του επιπέδου διέγερσης, την ώρα της ημέρας, τη θερμοκρασία του δωματίου, τη συχνότητα της σεξουαλικής δραστηριότητας και την αξιοπιστία των μετρήσεων.

Σε σύγκριση με άλλα πρωτεύοντα θηλαστικά, το ανθρώπινο πέος είναι μεγαλύτερο, τόσο σε απόλυτους όρους όσο και σε σχέση με το υπόλοιπο σώμα.

Οι μετρήσεις διαφέρουν, σε μελέτες που βασίζονται στην αυτομέτρηση. Ωστόσο, ο μέσος όρος της στύσης στο ανθρώπινο πέος έχει περίπου 12,9 έως 16,0 cm μήκος και 8,9 έως 9,9 εκατοστά περίμετρο. Το μέσο μέγεθος του χαλαρού πέους είναι γύρω στα 9 εκατοστά.

Είναι προφανές, πως μεγέθη άνω των 20 εκατοστών (σε στύση και πάλι), αντιστοιχούν σε μεγάλο πέος.



Η ανάπτυξη του πέους συμβαίνει στην ηλικία των πέντε ετών και περίπου ένα χρόνο μετά την έναρξη της εφηβείας το αργότερο μέχρι 17 ετών.

Ορισμένοι περιβαλλοντικοί παράγοντες εκτός από την γενετικούς μπορεί να επηρεάσουν την ανάπτυξη του πέους. Ένα ενήλικο πέος με ένα κάθετο μήκος μικρότερο από 7 cm αναφέρεται στην ιατρική ως μικροφαλλία.

Οι αντιλήψεις για το μέγεθος του πέους είναι διάφορες. Πάντως ένας άνδρας που έχει ένα μεγάλο πέος έχει υψηλότερη αυτοεκτίμηση. Οι φόβοι της συρρίκνωσης του πέους στη λαογραφία έχουν οδηγήσει σε ένα είδος μαζικής υστερίας που ονομάζεται πανικός του πέους, αν και το πέος μπορεί να συρρικνωθεί σε μέγεθος λόγω σχηματισμού ουλής των ιστών που ονομάζεται νόσος του Peyronie. Οι έμποροι των προϊόντων διεύρυνσης του πέους εκμεταλλεύονται τους φόβους των ανδρών.

Το πέος και το όσχεο μπορεί να συσπώνται ακούσια σε χαμηλές θερμοκρασίες ή στη νευρικότητα. Το ίδιο φαινόμενο επηρεάζει τους ποδηλάτες από την παρατεταμένη πίεση στο περίνεο από τη σέλα, που κάνουν το πέος και το όσχεο να συσπώνται ακούσια. Μια λανθασμένη σέλα μπορεί να προκαλέσει στυτική δυσλειτουργία.

Μικροφαλλία

Η μικροφαλλία είναι ένας κλινικός όρος πού αναφέρεται σε πέη, το μέγεθος των οποίων είναι μικρότερο κατά 2,5 σταθερές απόκλισεις από το μέσο όρο. Η πάθηση μπορεί να αναγνωριστεί αμέσως μετά τη γέννηση, ενώ συνήθως ο όρος χρησιμοποιείται όταν τα υπόλοιπα μέρη του πέους είναι σχηματισμένα κανονικά.

Από ότι φαίνεται οι αιτίες εμφάνισης της μικροφαλλίας είναι χρωμοσωμιακής και ορμονικής κυρίως φύσεως. Για παράδειγμα μπορεί να οφείλεται σε χαμηλή παραγωγή ή έλλειψη τεστοστερόνης από το βρέφος κατά τις πρώτες εβδομάδες της κύησης. Για το λόγο αυτό πολλές ασθένειες ορμονικής φύσεως συχνά συνοδεύονται και από μικροφαλλία, όπως για παράδειγμα το σύνδρομο Klinefelter.

Η διάγνωση είναι πολύ εύκολη και μπορεί να πραγματοποιηθεί με μία απλή κλινική επίσκεψη σε ανδρολόγο. Η διάγνωση μπορεί να πραγματοποιηθεί σε οποιαδήποτε ηλικία, ακόμα και αμέσως μετά τη γέννηση.

Θεραπεία της μικροφαλλίας με ορμόνες

Η ανάπτυξη του πέους πριν τη γέννηση και μέχρι το τέλος της εφηβείας επηρεάζεται σε μεγάλο βαθμό από την ορμόνη τεστοστερόνη καθώς και επίσης (αν και σε μικρότερο βαθμό) από την αυξητική ορμόνη. Σε περίπτωση που η μικροφαλλία διαγνωστεί σε νηπιακή ηλικία, μπορεί να δοθεί φαρμακευτική δόση τεστοστερόνης και αυξητικής ορμόνης για μικρό χρονική περίοδο (σπάνια πάνω από 3 μήνες), που συχνά οδηγεί σε μικρή αύξηση του μεγέθους του πέους.

Εγχείρηση για την αύξηση πέους

Αν και υπάρχουν περιστατικά μικροφαλλίας στα οποία πραγματοποιήθηκε φαλλοπλαστική, με στόχο την αύξηση του μεγέθους, τα αποτελέσματα τους σε γενικές γραμμές δε θεωρήθηκαν ικανοποιητικά, ώστε αυτού του τύπου εγχειρίσεις να καθιερωθούν και να εφαρμόζονται σε ευρεία κλίμακα.

Στο παρελθόν (1960 μέχρι τα τέλη του 1970) συχνά προτείνονταν και εφαρμοζόταν αλλαγή φύλλου σε νεαρά αγόρια, με τη συγκατάθεση των γονέων φυσικά. Το νοσοκομείο Johns Hopkins μάλιστα ήταν το πιο γνωστό κέντρο όπου εφαρμοζόταν αλλαγές φύλου σε νεαρά αγόρια με μικροφαλλία. Αυτή η πρακτική όμως από τα μέσα της δεκαετίας του 1990 έχει ουσιαστικά σταματήσει.

Η μικροφαλλία επηρεάζει το 0,6% των ανδρών. Διάφοροι μέθοδοι και ασκήσεις είναι διαθέσιμες για να αυξήσουν το μέγεθος του πέους σε περιπτώσεις μικροφαλλίας σε ενήλικες.

Περιβαλλοντική επίδραση στο μεγέθος του πέους

Έχει διατυπωθεί η άποψη ότι οι διαφορές στο μέγεθος του πέους μεταξύ των ατόμων προκαλείται όχι μόνο από γενετικούς, αλλά και από περιβαλλοντικούς παράγοντες, όπως τη διατροφή, τα χημικά και τη ρύπανση.

Οι ενδοκρινικές διαταραχές που προκύπτουν από έκθεση σε χημικές ουσίες έχει συνδεθεί με παραμόρφωση των γεννητικών οργάνων και στα δύο φύλα. Χημικά και συνθετικά φάρμακα, (π.χ. φυτοφάρμακα, πλαστικά, κοτόπουλα κλπ. ..) και φυσικά (π.χ. χημικές ουσίες που βρίσκονται στο έλαιο δέντρων του τσαγιού και της λεβάντας έχουν συνδεθεί με διάφορους βαθμούς ενδοκρινικών διαταραχών. Αμφότερα τα PCB και τα DEHPέχουν συσχετιστεί με μικρότερο μέγεθος του πέους. Μεταβολίτες DEHP μετρώνται στα ούρα εγκύων γυναικών και έχουν σημαντικά συσχετισθεί με μειωμένο πλάτος του πέους, μικρότερη πρωκτογενετική απόσταση και ατελή κάθοδο των όρχεων. Επίσης το μέγεθος του πέους μπορεί να μειωθεί από κάποια ορμονική θεραπεία σε συνδυασμό με θεραπεία με εξωτερική ακτινοβολία. Επιπλέον, ορισμένα φάρμακα που βασίζονται σε οιστρογόνα γονιμότητας, όπως η διαιθυλοστιλβεστρόλη (DES) έχουν συνδεθεί με ανωμαλίες των γεννητικών οργάνων και μικροφαλλία.

Οι ανησυχίες που σχετίζονται με το μέγεθος του πέους έχουν οδηγήσει στον πανικό του πέους, που είναι μια μορφή μαζικής υστερίας που είναι γνωστό ως σύνδρομο ανάκλησης των γεννητικών οργάνων.

Το πέος μπορεί να συρρικνώνεται σημαντικά λόγω σχηματισμού ουλώδους ιστού από μια κατάσταση που ονομάζεται νόσος Peyronie που επηρεάζει έως και 10% των ανδρών. Προϊόντα, όπως αντλίες πέους, χάπια και άλλα μέσα χρησιμοποούνται.

Η ανάπτυξη του πέους σε ένα έμβρυο ελέγχεται από ορισμένα από τα ίδια γονίδια Ηοχ (ιδίως HOXA13 και HOXD13)], που ελέγχουν την ανάπτυξη των άκρων. Οι μεταλλάξεις κάποιων γονιδίων Hox που ελέγχουν την ανάπτυξη των άκρων προκαλούν δυσπλασία των γεννητικών οργάνων (χεριών-ποδιών-γεννητικών οργάνων σύνδρομο).

Μελέτες των προτιμήσεων μεγέθους μεταξύ των σεξουαλικών συντρόφων

Από μελέτες, οι γυναίκες το προτιμούν πιο πλατύ από ότι μακρύ, αν πρέπει να επιλέξουν.

Η συνολική σεξουαλική ικανοποίηση επηρεάζεται στις γυναίκες από το μέγεθος του πέους.

Σημαντικό ποσοστό των ερωτηθέντων γυναικών δίνει ουσιαστική σημασία στο μέγεθος του πέους. Οι περισσότερες γυναίκες, όπως προκύπτει από τις έρευνες το προτιμούν και μακρύ και πλατύ, αν δεν πρέπει να επιλέξουν ανάμεσα στα δύο.

Βέβαια το μεγάλο πέος δεν ισούται με ένα οργασμό. Στην πραγματικότητα, το πολύ μεγάλο μπορεί να αποτρέψει τον οργασμό των γυναικών.

Αν όμως τα προσφέρει όλα και μέγεθος και οργασμό οι γυναίκες το προτιμούν.

Ο σωστός συνδυασμός των ερωτικών παιχνίδιών και η κατάλληλη διέγερση, μπορεί να κάνει μια γυναίκα να ικανοποιείται ακόμη κι από ένα μικρό πέος.

Το πέος είναι δυνατό να συρρικνώνεται σε διάφορες περιστάσεις, π.χ. όταν κάνει κρύο, στο ψυχρό ντους, όταν ο άντρας αισθάνεται φόβο, αγωνία ή ντροπή. Άντρες χωρίς αρκετή αυτοπεποίθηση νοιώθουν πολλές φορές το πέος τους να συρρικνώνεται υπερβολικά όταν τους παρατηρεί μια γυναίκα. Το ίδιο πέος μπορεί να έχει τελείως φυσιολογικό μέγεθος κατά τη στύση.

Αν κάποιος άντρας έχει μέγεθός μικρότερο του φυσιολογικού, ίσως ανησυχεί.

Είναι αλήθεια ότι το μεγάλο μέγεθος τόσο στο μήκος όσο και στο πλάτος έχει τα πλεονεκτήματά του. Ωστόσο και οι άνδρες με μεγάλο πέος αντιμετωπίζουν πρόβλημα γιατί η σεξουαλική επαφή μπορεί να είναι επώδυνη.

Ένα μικρό πέος μπορεί να δώσει σε μια γυναίκα, περισσότερη ευχαρίστηση από το μεγάλο, φτάνει να χρησιμοποιηθούν οι καλύτερες στάσεις για να αξιοποιηθεί το συγκεκριμένο μήκος στο έπακρο.

Απαραίτητα είναι τα ερωτικά παιχνίδια πριν την σεξουαλική διείσδυση.

Οι άντρες με μικρότερου μεγέθους πέος θα πρέπει να δώσουν μεγάλο βάρος στα προκατακτικά ερωτικά παιχνίδια, για να φέρουν τη γυναίκα πιο κοντά στον οργασμό, πριν ακόμη διεισδύσουν μέσα της. Η διέγερση της κλειτορίδας με το χέρι ή με το στόμα πριν την επαφή, βοηθάει στην ανακούφιση του άγχους των επιδόσεων, αφού διεγείρει πολύ τη γυναίκα.

Οι σωστές στάσεις:

Στα τέσσερα: Όταν εκτελείται στη σωστή γωνία, αυτή η στάση μπορεί να κάνει ακόμη και το μικρότερο πέος να φαίνεται μεγάλο. Η γυναίκα βάζει το κεφάλι και τους ώμους της σ’ ένα μαξιλάρι. Επίσης τοποθετείται ένα μαξιλαράκι στο ύψος των γλουτών της γυναίκας για να ανασηκωθούν. Για καλύτερα αποτελέσματα, η πλάτη του άντρα πρέπει να είναι τεντωμένη και τα πόδια του κολλημένα για να αυξάνεται η τριβή.

Σαν φίδι: Η γυναίκα ξαπλώνει μπρούμυτα με την κοιλιά και τα πόδια της να εφάπτονται στο πάτωμα ή το στρώμα, σαν να έρπει. Τοποθετείται ένα μικρό μαξιλαράκι κάτω από τους γλουτούς της για να ανασηκωθούν. Ο άντρας γονατίζει πίσω της και διεισδύει χαμηλώνοντας τον κορμό του ταυτόχρονα. Για μεγαλύτερη στήριξη δική του, μπορεί να ξαπλώσει επάνω της χρησιμοποιώντας τους αγκώνες του για να στηρίζεται.

Σαν τα αυτιά κουνελιών: Η γυναίκα ξαπλώνει ανάσκελα, ανοίγει και λυγίζει τα πόδια και φέρει τα γόνατά της όσο πιο κοντά γίνεται στα αυτιά της. Με το ένα του χέρι συγκρατεί τα πόδια της γυναίκας και με το άλλο, μπορεί να χαϊδεύει την κλειτορίδα της

Σε σχήμα V: Η γυναίκα ξαπλώνει ανάσκελα, αυτός της σηκώνει τα πόδια της ψηλά κι αυτή στηρίζεται στους αγκώνες, μέχρι να πάρουν ένα σχήμα μικρού v και έπειτα αυτός διεισδύει.

Ιεραποστολική στάση: Απαραίτητη είναι η τοποθέτηση ενός μαξιλαριού κάτω από τους γλουτούς της γυναίκας. Ακόμη αυτή μπορεί να σηκώσει τα πόδια της και να τα τοποθετήσει στο στήθος ή στους ώμους του άντρα. Αυτό θα δημιουργήσει μια γωνία του πέους στο σημείο εισόδου που θα ερεθίζει το σημείο-G της γυναίκας.

Η γυναίκα από πάνω: Τα πόδια της γυναίκας πρέπει να κρατιούνται ίσια και να συμπιέζει τους μηρούς της, καθώς ο άντρας κουνιέται. Καλό είναι η κίνηση να γίνεται εμπρός πίσω ή κυκλικά και όχι πάνω κάτω γιατί υπάρχει κίνδυνος το πέος αν είναι μικρό να βγει από τη θέση του. Επίσης καλό είναι ο άνδρας να τοποθετήσει ένα μαξιλάρι κάτω από τους γλουτούς του. Με αυτόν τον τρόπο και η κλειτορίδα της γυναίκας τρίβεται πάνω στην ανδρική πύελο και η διέγερση είναι μεγαλύτερη.

Ενίσχυση των μυών του κόλπου της γυναίκας με ασκήσεις Kegel.

Οι ασκήσεις Kegel είναι η ρυθμική σύσφιξη και χαλάρωση των μυών της κόλπου και της πυέλου. Οι μυς αυτοί χρησιμοποιούνται και για τον έλεγχο της ούρησης. Είναι οι μύες που είναι υπεύθυνοι και για τις συσπάσεις του κόλπου που νιώθει η γυναίκα κατά τη διάρκεια της κορύφωσης.

Οι ασκήσεις αυτές βοηθούν στη σύσφιξη του κόλπου και ενισχύουν την διέγερση. Μπορούν επίσης να δώσουν την αίσθηση στενότερης διείσδυσης κατά τη συνουσία και να προκαλέσουν πιο έντονες συσπάσεις κατά τη διάρκεια του οργασμού, επειδή γίνεται καλύτερη αιμάτωση. Για να μπορέσει μια γυναίκα να ξεκινήσει τις ασκήσεις Kegel, θα πρέπει να ανακαλύψει πώς να ελέγχει τους σωστούς μύες. Όταν ουρεί για παράδειγμα σταματά την ούρηση στο μέσο με τους κολπικούς και πυελικούς μυς. Μετά η ροή των ούρων επαναλαμβάνεται και έτσι γίνεται εξάσκηση χρήσης των σωστών μυών.

Ο εντοπισμός των μυών του πυελικού εδάφους μπορεί να γίνει και με την τοποθέτηση ενός δακτύλου μέσα στον κόλπο και την έναρξη ασκήσεων σύσφιξης και χαλάρωσης των μυών γύρω από το δάκτυλο. Οι ασκήσεις επαναλαμβάνονται τέσσερις ή πέντε φορές στη σειρά. 10 δευτερόλεπτα σύσπαση και 10 δευτερόλεπτα χαλάρωση. Στη συνέχεια οι ασκήσεις αυτές γίνονται εύκολα με σύσπαση και χαλάρωση των μυών. Γίνονται τουλάχιστον τρία σετ των 10 επαναλήψεων ημερησίως. Αυτές οι ασκήσεις μπορούν να γίνονται οπουδήποτε και οποτεδήποτε χωρίς φαίνεται. Στην εργασία, στο περπάτημα, στα ψώνια, στον υπολογιστή κ.α. Ένας γιατρός μπορεί να δώσει τις απαραίτητες πληροφορίες για την ορθή εξάσκηση των μυών της πυέλου.

Η βιοανάδραση μπορεί να βοηθήσει. Τοποθετείται ένας μικρός καθετήρας παρακολούθησης στον κόλπο και γίνεται έλεγχος αν γίνεται σύσπαση των σωστών μυών και της διάρκειας της σύσπασης. Εάν είναι απαραίτητο, μπορεί να γίνει και ηλεκτρική διέγερση με εφαρμογή ηλεκτρικού ρεύματος στους μύες του πυελικού εδάφους. Σε περίπου οκτώ έως 12 εβδομάδες οι γυναίκες θα δουν τα αποτελέσματα. Και συμπιέζοντας τους μυς αυτούς η γυναίκα κάνει το σεξ και για τους δύο απολαυστικότερο.

Αν είναι τόσο μικρό το μέγεθος που η γυναίκα δεν μπορεί να τον νιώσει με τίποτα, δεν είναι κακό να γίνει μια συζήτηση για ένα ερωτικό βοήθημα. Ένας δονητής αποτελεί μια καλή αρχή. Δεν χρειάζεται η γυναίκα να διαλέξει πολύ μεγάλο δονητή που κυκλοφορεί στην αγορά, γιατί ο άνδρας θα κομπλάρει.

1 σχόλιο:

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.