Σάββατο 16 Μαρτίου 2013

Στο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο η Τράπεζα Κύπρου και η Laiki Bank


Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις αναφορικά με το μέλλον των υποκαταστημάτων των κυπριακών τραπεζών στην Ελλάδα.
Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες στο...


 Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο θα περάσουν τα ελληνικά υποκαταστήματα των τραπεζών Κύπρου και Λαϊκής Κύπρου, ώστε να διασφαλιστούν τα χρήματα των Ελλήνων καταθετών και να μην υποστούν «κούρεμα».

Ωστόσο υπάρχουν δύο "αγκάθια":

Πρώτον οι δύο κυπριακές τράπεζες θα πρέπει να μειώσουν το ενεργητικό τους τουλάχιστον κατά 25% με 30%. Αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να μεταβιβαστούν εκτός από τα υποκαταστήματα και όλες οι θυγατρικές τους στην Ελλάδα (εταιρείες Leasing κλπ).

Η Αθήνα θεωρεί όμως τα μεγέθη των τραπεζών μαζί με τις θυγατρικές τους πολύ μεγάλα και υπάρχουν αμφιβολίες κατά πόσο μπορεί να γίνει αυτό. Αντίθετα, οι Κύπριοι επιθυμούν να μεταβιβαστούν στο ΤΧΣ όλες οι εταιρίες που έχουν οι κυπριακές τράπεζες στην Ελλάδα.

Δεύτερο αγκάθι στο ζήτημα αυτό φαίνεται ότι είναι η χρηματοδότηση των εν Ελλάδι κυπριακών τραπεζών καθώς θα χρειαστούν περίπου δύο δισ ευρώ.

Οι ελληνικές αρχές εκτιμούν επίσης ότι υπάρχει «κρυμμένο κόστος» στην όλη διαδικασία από τον πιθανό πλεονασμό υπαλλήλων. Υπάρχει επίσης ερώτημα κατά πόσο οι κυπριακές τράπεζες θα λάβουν μετρητά για τη διάθεση του ενεργητικού ή αν θα λάβουν μετοχές.

Το χάσμα που υπάρχει μεταξύ των δύο πλευρών είναι μεγάλο -μεταξύ 0,5 δισ και 2 δισ. ευρώ. Λόγω της σημασίας του ελληνικού κομματιού στη μείωση των δανειακών αναγκών της Κύπρου, στις Βρυξέλλες βρίσκονται οι επικεφαλής της τρόικας που ασχολούνται με τα τραπεζικά, όπως η Ντέλια Βελκουλέσκου.

1 σχόλιο:

  1. Να απαιτήσουν φόρο επί των πωλήσεων στην Σοφοκλέους.

    Τα δημοσιονομικά προβλήματα της ΕΛΛΑΔΑΣ σε μεγάλο βαθμό οφείλεται στο γεγονός ότι η Σοφοκλέους δεν πληρώνει φόρους.

    Ενώ εργαζόμενες οικογένειες πληρώνουν κατά μέσο όρο 23% σε φόρο επί των πωλήσεων για τις ανάγκες της ζωής, η Σοφοκλέους δεν καταβάλλη φόρο για ένα ετήσιο κύκλο εργασιών άνω των $45 Δισεκατομυριων
    σε παράγωγα, συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης, μετοχές, ομόλογα και άλλους τίτλους στο χρηματιστήριο της ΕΛΛΑΔΩΣ . 1% φόρος επί των πωλήσεων σε αυτόν τον κύκλο εργασιών,λύνει σε μεγάλο βαθμό το έλλειμμα του προϋπολογισμού σε όλα τα επίπεδα της κυβέρνησης.

    Σας ζητάμε να βάλετε στην Σοφοκλέους φόρο επί των πωλήσεων ξεκάθαρα στο τραπέζι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.