Τρίτη 23 Απριλίου 2013

Άσκηση Κύπρου-Ισραήλ εντός των AOZ των δύο χωρών

Μήνυμα στην Άγκυρα....

Πραγματοποιήθηκε σήμερα άσκηση ερεύνης και διασώσεως μεταξύ της Κύπρου και του Ισραήλ στη θαλάσσια περιοχή νοτίως της Λεμεσού...



όπως ήταν προγραμματισμένο και είχε αναγγελθεί από τις αρμόδιες Κυπριακές αρχές, λίγες μόλις μέρες μετά από αντίστοιχου περιεχόμενου άσκηση που πραγματοποιήθηκε στην ίδια περιοχή μεταξύ Κύπρου και Γαλλίας (18 Απριλίου).

Η σημερινή άσκηση πραγματοποιήθηκε «στο πλαίσιο συνεργασίας της Κυπριακής Δημοκρατίας και του Κράτους του Ισραήλ σε θέματα έρευνας και διάσωσης εντός των Αποκλειστικών Οικονομικών Ζωνών και των περιοχών ευθύνης έρευνας και διάσωσης, όπως αυτές έχουν συμφωνηθεί μεταξύ των δυο κρατών», όπως σημείωνε σχετικώς σε ανακοίνωσή του το Κυπριακό υπουργείο Αμύνης.

Η άσκηση σχεδιάστηκε από κοινή ομάδα σχεδίασης των δυο κρατών και συντονίστηκε από το αρμόδιο Κέντρο Ερεύνης και Διασώσεως (ΚΣΕΔ) Λάρνακος σε συνεργασία με το αντίστοιχο ΚΣΕΔ Χάιφας (RCC HAIFA). Από Κυπριακής πλευράς στην άσκηση συμμετείχαν περιπολικά πλοία της Λιμενικής και Ναυτικής Αστυνομίας και της Διοικήσεως Ναυτικού του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Φρουράς (ΓΕΕΦ), ελικόπτερα SAR της Αστυνομίας και της Διοικήσεως Αεροπορίας του ΓΕΕΦ, καθώς και ιατρικές ομάδες διασώσεως της πολιτικής αμύνης και των ιατρικών και νοσηλευτικών υπηρεσιών της Δημοκρατίας, ενώ από Ισραηλινής πλευράς θα συμμετάσχουν πέντε πλοία του Ισραηλινού Πολεμικού Ναυτικού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.