Κυριακή 7 Απριλίου 2013

Ο Στουρνάρας, η Τρόικα και ο... εκβιασμός του Τσίπρα!


Τι είπε ο υπουργός Οικονομικών στον Πολ Τόμσεν και την παρέα του, αφήνοντάς τους κόκκαλο για την διαπραγματευτική ισχύ της κυβέρνησης...



Στα άκρα έχουν φτάσει οι διαπραγματεύσεις του υπουργού Οικονομικών με την τρόικα, όπως προκύπτει από τους διαλόγους του κ. Στουρνάρα με τους εκπροσώπους των δανειστών.

Όπως αποκαλύπτει το Βήμα της Κυριακής, ο κ. Στουρνάρας φέρεται να είπε στην τρόικα: "Μην μας πιέζετε άλλο. Αν θέλετε και άλλα μέτρα, πάρτε τα κλειδιά του υπουργείου Οικονομικών και δώστε τα στον Τσίπρα. Να σας δώσω το τηλέφωνο του Τσακαλώτου (σ.σ. του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ με σπουδές στην Οξφόρδη) να συζητήσετε μαζί του".

Σύμφωνα με την εφημερίδα το ζήτημα που πυροδότησε τη νέα κρίση είναι οι απολύσεις στο Δημόσιο. Η τρόικα δε φαίνεται να έμεινε ικανοποιημένη από το σχέδιο για την κινητικότητα των δημοσίων υπαλλήλων.

Το σύνολο των θεμάτων που εκκρεμούν παραπέμπονται πλέον στη συνάντηση του πρωθυπουργού με την τρόικα, το πρωί της Κυριακής, ενώ αν μετά τη σημερινή συνάντηση μείνουν ανοιχτά θέματα με την τρόικα δε θα αποτελέσει έκπληξη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.