Τετάρτη 3 Απριλίου 2013

TΙ ΑΛΛΟ ΘΑ ΑΚΟΥΣΟΥΜΕ!!! Το σώμα του Michael Jackson θα εκταφεί για να εκτεθεί στο ΜΟΜΑ



Στην Αμερική τα μουσεία δεν παίρνουν ούτε ένα ευρώ από το κράτος. Σας φαίνεται περίεργο; Και όμως είναι έτσι εδώ και αρκετές δεκαετίες...

Ακόμα και ο κολοσσός του Μουσείου Μοντέρνας Τέχνης στο Μανχάταν, γνωστός παγκόσμια ως MOMA, είναι ένα από τα αμερικάνικα μουσεία που δεν λαμβάνουν καθόλου κρατικές επιχορηγήσεις. Έτσι το διοικητικό συμβούλιο του Μουσείου αποφάσισε να αναθέσει σε celebrities την προώθηση του μουσείου και των δράσεων του, έτσι ώστε να προσελκύσει κι άλλους επισκέπτες αλλά κυρίως ΝΕΟΤΕΡΟΥΣ επισκέπτες.

Και τι πιο ταιριαστό από κάποιες διασημότητες που πάντα κρατούν το ενδιαφέρον των νέων αμείωτο. Και τι πιο ελκυστικό από το να προσπαθήσει κανείς να ακουμπήσει μια διασημότητα, ή ακόμα και να «παίξει» μαζί της...

Το μουσείο ανακοίνωσε την συμμετοχή κάποιων πολύ γνωστών celebrities με έργα performances που θα παρουσιάσουν το διάστημα που έρχεται. Διασημότητες όπως οι Kim Kardashian, Lindsay Lohan, Lady Gaga, Snooki και ο ηθοποιός James Franco. Ο τρόπος με τον οποίο συμμετέχουν όμως είναι απλά συγκλονιστικός.

«Θέλουμε να προσελκύσουμε νέους επισκέπτες» είπε ο διευθυντής του Μουσείου Glen Lowry (ο οποίος έχει επισκεφθεί και την χώρα μας για διαλέξεις αρκετές φορές).

Προς το παρόν το μουσείο φιλοξενεί την Tilda Swindon, να κοιμάται μέσα σε ένα γυάλινο κουτί ακριβώς όπως θα φανταζόταν κανείς την Χιονάτη. Το έργο ονομάζεται «The Maybe» και είχε πάρα πολλούς επισκέπτες κάτι που ενέπνευσε τους ιθύνοντες να επεκτείνουν τις δράσεις με celebrities.

Το νέο πρόγραμμα θα περιλαμβάνει την εμφάνιση δεκάδων cleebrities με νέο τρόπο. Η Lindsay Lohan θα περιφέρεται μέσα στο μουσείο κλέβοντας τις τσέπες ανυποψίαστων επισκεπτών. Ακόμα πιο συναρπαστικό...η Kim Kardashian και ο Kanye West θα τελέσουν την γέννηση του παιδιού τους μέσα στο άτριουμ του ΜΟΜΑ μπροστά σε εκατοντάδες ανθρώπους τον Ιούλιο.

Και το πιο ρηξικέλευθο από όλα... το σώμα του Michael Jackson θα εκταφεί για να εκτεθεί στο μουσείο σε ένα ειδικό μαυσωλείο δίπλα από το γλυπτό του Jeff Koons που απεικονίζει τον Michael με τον πίθηκο του Bubbles ( «Michael Jackson and Bubbles» (1988) και άλλα έργα τέχνης που εμπνεύστηκαν από τον ποπ σταρ.

Η σειρά των έργων-performances ονομάζεται Starstruck, είναι η πρώτη του είδους παγκόσμια και θα ξεκινήσει την Πρωτομαγιά με την τραγουδίστρια και ηθοποιό Snooki η οποία κλεισμένη σε ένα κλουβί θα είναι στο έλεος των επισκεπτών όπου θα μπορούν να της πετάνε φαγητά και αντικείμενα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.