Σάββατο 18 Μαΐου 2013

Μείωση 3,9% των ασφαλιστικών εισφορών ως το 2016


Στην περικοπή του μη μισθολογικού κόστους με μείωση των ασφαλιστικών εισφορών κατά 3,9 ποσοστιαίες μονάδες, σε βάθος τριετίας, στοχεύει το νέο, επικαιροποιημένο Μνημόνιο....



Το σχετικό εγχείρημα αναμένεται να βασιστεί σε στοχευμένα προγράμματα για ανέργους και στην επίσπευση των αλλαγών στο σύστημα των επικουρικών συντάξεων, με αφετηρία τον προσεχή Νοέμβριο και ορίζοντα το 2016.

Οπως αναφέρει δημοσίευμα της εφημερίδας «Η Καθημερινή», οι ενέργειες αυτές δεν αποκλείουν τη συνέχιση της πτώσης των μισθών και το 2013. Η συνολική μείωση σε σύγκριση με το 2009 θα αγγίξει το 17,4%, ενώ το 2013 η προβλεπόμενη μείωση θα είναι 7%.

Τα σημεία που θα εστιάσει η κυβέρνηση σε ό,τι αφορά τη βελτίωση της εργατικής νομοθεσίας και τις παρεμβάσεις για την αντιμετώπιση της ανεργίας, είναι τα εξής:

- Η μείωση του μη μισθολογικού κόστους μέσω της αφαίρεσης 3,9 ποσοστιαίων μονάδων από τις ασφαλιστικές εισφορές, ως το 2016. Η νομοθεσία πρέπει να ολοκληρωθεί μέχρι τον Νοέμβριο του 2013.

- Η αντιμετώπιση της αδήλωτης εργασίας και η υπερίσχυση της τυπικότητας και της συμμόρφωσης και με την εργατική νομοθεσία. Μέχρι τον Ιανουάριο του 2014, η Τρόικα περιμένει κυβερνητικό σχέδιο για την αντιμετώπιση της μακροχρόνιας ανεργίας, με έμφαση στα φτωχά νοικοκυριά. Παράλληλα, θα εισαχθεί πιλοτικά η εφαρμογή του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος

- Ο μηχανισμός λήψης αποφάσεων για τον κατώτατο μισθό που θα ισχύσει μετά το 2015.

Σε ό,τι αφορά τις συντάξεις, οι δεσμεύσεις αφορούν τα εξής:

- Τις επικουρικές για τις οποίες η κυβέρνηση θα εισαγάγει νομοθετική ρύθμιση, τον προσεχή Σεπτέμβριο. Παράλληλα, θα υπάρξει αναθεώρηση του συστήματος απονομής επικουρικών συντάξεων).

- Την ολοκλήρωση ατομικών συνταξιοδοτικών μερίδων στο επικουρικό (ΕΤΕΑ) έως τον Δεκέμβριο του 2013.

- Την ηλεκτρονική εγγραφή όλων των ασφαλιστικών εισφορών στο ΕΤΕΑ μέχρι τον Ιούνιο του 2013.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.