Σάββατο 4 Μαΐου 2013

Αυτός είναι ο Γιάννης Παπαγιάννης! [ΕΡΕΥΝΑ]

Μία αποκαλυπτική έρευνα για το παρελθόν του Γιάννη Παπαγιάννη και του παπατζομπλίγκ του, fimotro

Στις 24 Μαΐου 2012 το blog fimotro δημοσίευσε μια πλαστή απόδειξη, η οποία με εμφάνιζε ως μισθοδοτούμενο από τπν ΕΥΠ. Ήταν η μέρα που το 3ο τεύχος του Hot Doc μόλις είχε φτάσει στα περίπτερα, με μια αποκαλυπτική έρευνα για τις τράπεζες....


Η πλαστότητα της απόδειξης δεν ενδιέφερε αυτούς που τη δημοσίευσαν, αφού σκοπός ήταν η συκοφάντηση. «Συκοφαντείτε, συκοφαντείτε, στο τέλος κάτι θα μείνει», έλεγε ο Γκέμπελς, και οι πλαστογράφοι το γνώριζαν πολύ καλά.

Ένα χρόνο μετά, στο προηγούμενο τεύχος, παραδώσαμε στη δημοσιότητα όλα τα αποδεικτικά στοιχεία για την ύπαρξη ενός σχεδίου εξόντωσης που περιελάμβανε και τη φυσική εξόντωση.
Το fimotro του Γιάννη Παπαγιάννη είχε αναλάβει ένα κομμάτι του σχεδιασμού. Και δεν ήταν η πρώτη φορά που το συγκεκριμένο blog έπαιζε τον ρόλο του... πληρωμένου πιστολιού απέναντι σε επώνυμους και επιχειρηματίες.
Όσα συλλέξαμε σε αυτή την έρευνα είναι δημοσιεύματα που έχουν εξαφανιστεί και αποδεικνύουν τον ρόλο των συντακτών ως ομάδας άσκησης πίεσης, εκφοβισμού και εκβιασμών. Δεν αποκαλύπτεται η δράση της σπείρας μόνο, αλλά και η ψυχοπαθολογία των ανθρώπων αυτών που με μεγάλη ευκολία βαφτίζουν πληροφορία και αποκάλυψη τα στημένα σενάρια και την προσπάθεια εξόντωσης ανθρώπων.
Στις 25 Μαρτίου, μία μέρα μετά το συκοφαντικό δημοσίευμα, που τώρα πια αποδεικνύεται πως ήταν οργανωμένο σχέδιο από ομάδα της ΕΥΠ, κατέθεσα μήνυση εναντίον του Γιάννη Παπαγιάννη, ο οποίος ήταν διαχειριστής του fimotro. Ο Παπαγιάννης συνελήφθη και οδηγήθηκε στον εισαγγελέα, ο οποίος όμως περιέργως τον άφησε ελεύθερο, χωρίς να ορίσει καν τακτική δικάσιμο, παρά μόνο προκαταρκτική έρευνα. Το επιχείρημα ήταν πως δεν ήταν γνωστός ο διαχειριστής του fimotro. Ο Παπαγιάννης ήταν, χωρίς αμφιβολία, ο διαχειριστής του fimotro, αφού είχε ταυτοποιηθεί από την google σε δικογραφία που είχε σχηματιστεί εναντίον του. Ο διευθυντής ειδήσεων του Mega, Χρήστος Παναγιωτόπουλος, είχε μηνύσει τον Παπαγιάννη για απόπειρα κακουργηματικής εκβίασης και απειλή κατά της ζωής του ίδιου και του γιου του. Επειδή επρόκειτο για κακούργημα, η google έδωσε την ταυτότητα του διαχειριστή.

Αυτή η ταυτοποίηση, όπως και άλλες που υπήρξαν από τις ομολογίες του ίδιου του Παπαγιάννη, ότι είναι ο διαχειριστής του blog, δεν έγιναν δεκτές από τον εισαγγελέα. Στη περίπτωση της δικής μου συκοφάντησης, επειδή το αδίκημα δεν ήταν κακούργημα, αλλά πλημμεληματικού χαρακτήρα, η google δεν έδινε τα στοιχεία του διαχειριστή. Για τραγική ειρωνεία, όταν ο Παπαγιάννης και ο συνήγορος του βγήκαν από το γραφείο του εισαγγελέα, δήλωσαν πως «η δημοσιογραφία νίκησε και δεν φιμώθηκε». Παραδέχτηκαν δηλαδή, μόλις έξω από το γραφείο του εισαγγελέα, πως ο Παπαγιάννης ήταν το fimotro «αλλά δεν φιμώθηκε».

Μερικές ώρες αργότερα ο εισαγγελέας είδε το όνομα του να φιγουράρει στο fimotro με κολακευτικά σχόλια. Αν ο εισαγγελέας είχε προχωρήσει τότε σε αυτό που ήταν αυτονόητο ότι πρέπει να προχωρήσει, ίσως να μην συνέχιζε το σχέδιο που περιλάμβανε και φυσική εξόντωση.

«Ο Παπαγιάννης με εκβιάζει»

Στις 11 Μαρτίου 2012 ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου δήλωσε πως ο Γιάννης Παπαγιάννης τον εκβιάζει, ζητώντας του 4.000 ευρώ τον μήνα προκειμένου να μην τον χτυπάει με δημοσιεύματα στο fimotro. Ο Παπαγιάννης με άρθρο του διέψευσε ότι είχε εκβιάσει τον υπουργό και έκανε επίθεση στον Σίμο Κεδίκογλου, γράφοντας: «Μαθαίνω όμως ότι στο Μαξίμου δεν είναι και πολύ ευχαριστημένοι με τη γενικότερη συμπεριφορά σας. Προσέξτε αυτό. Γιατί έρχεται και... ανασχηματισμός!».

 Μερικές ημέρες αργότερα, όμως, και αφού υπήρξε εισαγγελική παρέμβαση, ο Παπαγιάννης με νέο του άρθρο στο fimotro προσπαθεί να δώσει «εξηγήσεις» για το θέμα, γνωρίζοντας προφανώς πως θα πιστοποιηθεί τεχνικά επικοινωνία του με τον υπουργό. Γράφει συγκεκριμένα: «Στον Σίμο Κεδίκογλου ετέθη το θέμα να βοηθηθώ με καταχώρηση διαφημίσεων στο blog fimotro, εκείνος όμως δεν ασχολήθηκε με το θέμα, διότι, όπως μου μεταφέρθηκε, ήταν άλλες οι θεσμικές του υποχρεώσεις». Με το άρθρο του αυτό ο Παπαγιάννης κάνει μία ακόμη παραδοχή ότι ο ίδιος είναι το fimotro. Η Εισαγγελία έχει στη διάθεση της αρκετές καταγγελίες και μηνύσεις για τέτοιες δραστηριότητες του Παπαγιαννη, αλλά ο άνθρωπος για τον οποίο ο Γιώργος Κουρής έχει εξομολογηθεί πως «τον έχω για να κάνει τις δουλειές μου» συνεχίζει να κάνει αυτό που συνηθίζει να κάνει.

 Το fimotro είναι ίσως το μοναδικό blog στον κόσμο που οι σβησμένες του αναρτήσεις συναγωνίζονται σε αριθμό αυτές που δεν έχουν σβηστεί. Γιατί ένα blog να σβήνει όσα έχει γράψει; Και γιατί να σβήνει τόσα πολλά; Καταφέραμε να εντοπίσουμε αρκετές από τις σβησμένες αναρτήσεις, οι οποίες φιλοξενούνται σε βάση δεδομένων και δεν μπορούν να σβηστούν από τον διαχειριστή του fimotro. Το κοινό τους στοιχείο είναι πως πρόκειται για δημοσιεύματα τα οποία στρέφονται εναντίον ανθρώπων, για τους οποίους όμως περιέργως το fimotro λίγο αργότερα γράφει τα καλύτερα ή ο Παπαγιάννης αποκτά ακόμη και επαγγελματική σχέση. Οι επιθέσεις δεν έχουν καμιά σχέση με άσκηση κριτικής ή πραγματικά στοιχεία ρεπορτάζ. Πρόκειται για δημοσιεύματα όπου το «θύμα» χτυπιέται με την επίκληση πληροφοριών που ουδέποτε επιβεβαιώνονται και η φημολογία παίρνει τη θέση της διασταυρωμένης είδησης. Ερωτηματικά, υπονοούμενα, απειλές και «κουίζ» είναι συνήθως τα εργαλεία που χρησιμοποιούνται για το «αποκαλυπτικό ρεπορτάζ» της ανωνυμίας. Μετά από λίγο καιρό, με την ίδια ευκολία, τα «κακά ρεπορτάζ» γίνονται αγιογραφίες και ό, τι κακό έχει αναρτηθεί, εξαφανίζεται.

«Ο βουτυρομπεμπές της Πολιτείας» και ο «λιγδιάρης της Εκάλης»


Το fimotro ήταν η συνέχεια του Pressmme, του οποίου διαχειριστής ήταν ο Παπαγιάννης. Κρυμμένος πίσω από την ανωνυμία των blogs, είχε εξαπολύσει επιθέσεις κυρίως εναντίον των επώνυμων της δημοσιογραφίας. Η απειρία του ωστόσο οδήγησε σε ταυτοποίηση και δεκάδες μηνύσεις. Τον Ιούλιο του 2009 το Pressmme έκλεισε και τη θέση του πήρε το γνωστό fimotro.
Το 2008 ο Παπαγιάννης απολύθηκε από τον Real FM, τον ραδιοφωνικό σταθμό του Νίκου Χατζηνικολάου. Το επόμενο διάστημα το fimotro εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση εναντίον του Νίκου Χατζηνικολάου, τον οποίο χαρακτήριζε «βουτυρομπεμπέτης Πολιτείας», «καραγκιοζάκο», «δημοσιογράφο του κώλου», «γλύφτη», «ρόμπα» και άλλα πολλά.

Το fimotro άρχισε να δημοσιεύει μηνύματα sms του Χατζηνικολάου προς τον Παπαγιαννη, όπου ο Χατζηνικολάου φαινόταν να ζητά από τον Παπαγιαννη να μην κάνει επιθέσεις στον Τριανταφυλλόπουλο. «Γιάννη θα μας αρχίσει τα ίδια προβλήματα. Είναι βρωμιάρης. Τον ξέρεις και θα σου δημιουργήσει πρόβλημα πάλι», εμφανίζεται να γράφει ο Χατζηνικολάου στον Παπαγιαννη. Στα δημοσιεύματα του fimotro ο Νίκος Χατζηνικολάου εμφανίζεται να δίνει εντολές να μην δημοσιοποιούν ειδήσεις γιατί σχετίζονται με διαφημιζόμενους και αποκαλείται «νταβατζής». Στα ίδια δημοσιεύματα ο Μάκης Τριανταφυλλόπουλος αποκαλείται «λιγδιάρης». Το σύνολο των δημοσιευμάτων είναι γεμάτα χαρακτηρισμούς και εξευτελιστικές περιγραφές, ενώ είναι δεδομένο πως δεν έχουν τίποτα δημοσιογραφικό, αλλά είναι εκδικητικά δημοσιεύματα που χρησιμοποιούν την ανωνυμία ως κουκούλα.

 Στις 20 Φεβρουαρίου 2009 ο Νίκος Χατζηνικολάου από το μικρόφωνο του Real GM θα διαφημίσει το νέο μπλογκ fimotro, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Για αυτό είναι μαγκάκι ο Παπαγιάννης, για αυτό είναι μαγκάκι. Του 'ριξα την ιδέα και την τσίμπησε αμέσως. Λοιπόν από το Σαββατοκύριακο δεύτερο μπλογκ του Γιάννη Παπαγιαννη θα ανεβάζει ό, τι ανεβάζει και το pressmme, ώστε όσοι δυσκολεύονται τώρα από την αηδία αυτή που κάνει το google, διότι προφανώς κάποιοι βαλαν λόγια για να τον χτυπήσουν, θα μπορούν να πηγαίνουν στο δεύτερο. Σας λέω αμέσως διεύθυνση: fimotro.blogspot.com Γεια σου ρε μεγάλε Παπαγιαννη. Πολύ ωραίο και το όνομα, γιατί σχολιάζει και αυτό που πάνε να του κάνουν. Μέσα στο Σαββατοκύριακο θα αρχίσει να λειτουργεί και θα μεταφέρει όλες τις αναρτήσεις του pressmme παράλληλα και στο fimotro».

Τον Οκτώβριο του 2009 ο Γιάννης Παπαγιάννης επιστρέφει πολυδιαφημιζόμενος στον πρώτο ενημερωτικό σταθμό της Ελλάδας, τον Real FM. Ο ίδιος ο Νίκος Χατζηνικολάου τον καλωσορίζει στον σταθμό και τον διαφημίζει ως μια ισχυρή ελεύθερη φωνή. Σήμερα δεν ανήκει πια στο δυναμικό του σταθμού, αλλά το enikos.gr διαφημίζεται στο fimotro του υβριστή και συκοφάντη.

Ουδέν κακόν αμιγές καλού


Τον Απρίλιο του 2010 διαρρέουν πληροφορίες πως στον Δήμο Άνω Λιοσίων υπάρχουν σοβαρές ενδείξεις για σκάνδαλο με εικονικά τιμολόγια στον Δημοτικό Ραδιοφωνικό Σταθμό Ξένιος ΡΜ. Το fimotro ξεκινάει μια σειρά δημοσιευμάτων κατά της δημοτικής αρχής, με υπονοούμενα για το σκάνδαλο αλλά χωρίς στοιχεία. Διάφορα «ερωτήματα» γράφονται στο fimotro με υποσχέσεις απαντήσεων.
Στις 21 Απριλίου ο δή μαρχος Άνω Λιοσίων, Χρήστος Παππούς εμφανίζεται στην εκπομπή «Αποκαλυπτικό Δελτίο» του Παπαγιάννη στο Εxtra., για να απαντήσει επιτέλους στα ερωτήματα για το σκάνδαλο. Ο δήμαρχος εμφανίζεται λίγα λεπτά πριν τελειώσει η εκπομπή και ο παρουσιαστής, επικαλούμενος την στενότητα χρόνου, δεν ρωτάει τίποτα ουσιαστικό για την υπόθεση, λέγοντας πως τις επόμενες ημέρες θα γίνει τελικά η συνέντευξη για τα εκκρεμή θέματα του σκανδάλου.
Τρεις ημέρες αργότερα ο Παπαγιάννης προσλαμβάνεται στον Δημοτικό Ραδιοφωνικό Σταθμό Ξένιος FM ως «πολιτικός αναλυτής». Εισπράττει, από τις 24 Απριλίου έως τις 31 Δεκεμβρίου του 2010, 25.535,66 ευρώ. Οι εργαζόμε¬νοι στον υπό κατάρρευση ραδιοσταθμό μαθαίνουν για τις αποδοχές του και διαμαρτύρονται, γιατί δεν εμφανίζε¬ται καν στο ραδιόφωνο. Το 2011 γίνεται επίσχεση εργασίας στον σταθμό και η δημοτική Αρχή αποφασίζει να περάσει τους εργαζόμενους από τις δημοτικές επιχειρήσεις στη μισθοδοσία του Δήμου.


Ο Παπαγιάννης είναι έτοιμος να γίνει δημοτικός υπάλληλος, αλλά δημοτικοί σύμβουλοι προσφεύγουν εναντίον της απόφασης και ζητούν την ακύρωση της, γιατί ενώ ο Παπαγιάννης δεν υπήρξε μισθωτός αλλά ελεύθερος επαγγελματίας συνεργαζόμενος, έγινε προσπάθεια την τελευταία στιγμή να μπει εμβόλιμα το όνομα του για μονιμοποίηση. Δεν γίνεται υπάλληλος, αλλά συνεχίζει να εισπράττει και το 2011 χρήματα από τον Δήμο. Στις 30 Αυγούστου 2011 το «Αποκαλυπτικό Δελτίο» του Παπαγιάννη και πάλι παρουσιάζει ρεπορτάζ σύμφωνα με το οποίο ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης έχει προσλάβει την κόρη του σε γραφείο της Περιφέρειας. Το fimotro τις επόμενες ημέρες έχει εκτεταμμένες αναρτήσεις για το «ανήθικο του πράγματος».
Οι αναρτήσεις αυτές, όπως και πολλές άλλες, έχουν σβηστεί. Μπορεί να βρει κάποιος μόνο καλές αναρτήσεις, όπως «Ο Τατούλης θα διαλύσει το καρτέλ του πορτοκαλιού», «Μοναδική επένδυση Τατούλη για τη Μεσσηνία», «Ο Τατούλης θα διαλύσει τους καταυλισμούς των Ρομά». Περιφέρεια Πελοποννήσου μάλιστα και Παπαγιάννης απέκτησαν και επαγγελματική σχέση, αφού ο δημοσιογράφος εμφανίζεται να παίρνει, τον Δεκέμβριο του 2012, έργο υλοποίησης ημερίδων και δημιουργία έντυπου ενημερωτικού υλικού έναντι 6.525 ευρώ.

Το έργο είναι στο πλαίσιο του προγράμματος «Ενέργειες ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης επαγγελματικών και εργοδοτικών φορέων και επιχειρήσεων». Η εταιρία «Γιάννης Παπαγιάννης», σύμφωνα με «αντίπαλες» εταιρίες που πήραν μέρος στον διαγωνισμό, δεν είχε στο καταστατικό της διοργάνωση τέτοιων εκδηλώσεων. Στην έρευνα που κάναμε δεν στάθηκε δυνατόν να εντοπίσουμε ως σήμερα ποιες ήταν αυτές οι εκδηλώσεις.

Με την... εγγύηση του δημοσίου

Το fimotro και ο Παπαγιάννης δημιουργούν την εντύπωση αντιπαλότητας με τα συμφέροντα, εμφανίζοντας κατά καιρούς σενάρια σκανδάλων (υπαρκτών ή ανύπαρκτων) σε σχέση με επιχειρηματίες ή πολιτικούς. Η επιθετική και πολλές φορές χυδαία γλώσσα δεν αφήνει περιθώρια πως ο συντάκτης των αναρτήσεων είναι σε πόλεμο με τα συμφέροντα. Μέχρι που οι αναρτήσεις να εξαφανιστούν ως δια μαγείας. Ανάμεσα σε αυτούς που χαρακτηρίζονται λαμόγια στα δημοσιεύματα είναι όσοι έχουν σχέση με το δημόσιο, οι οποίοι αξιωματικά θεωρούνται τεμπέληδες που ροκανίζουν χρήμα. Ειδικά αν πρόκειται για δημοσιογράφους.

 Ο Παπαγιάννης αποκρύπτει ωστόσο πως έχει πολύ καλές σχέσεις με το δημόσιο ως χρηματοδότη. Τον Ιανουάριο του 2007 ο Παπαγιάννης υπογράφει σύμβαση «ανεξάρτητων υπηρεσιών» με τον ΟΔΔΥ, ο οποίος βρίσκεται υπό την πολιτική εποπτεία του Πέτρου Δούκα, μία από τις συμπάθειες του fimotro. Η αμοιβή του είναι 7.200 ευρώ, αλλά κανένας δεν καταλαβαίνει ποιες είναι ακριβώς οι υπηρεσίες που παρέχει ως δημοσιογράφος στον οργανισμό.
Τον Απρίλιο μάλιστα του 2009 ο Άδωνις Γεωργιάδης ως βουλευτής του ΛΑΟΣ υποβάλλει ερώτηση στον υπουργό Εθνικής Οικονομίας, Γιάννη Παπαθανασίου για το ποιος ακριβώς είναι ο ρόλος του Παπαγιαννη σε αυτόν τον οργανισμό. Η ερώτηση δεν απαντήθηκε, αλλά ο βουλευτής δεν επανήλθε.

Ο ΛΑΟΣ έχει την τιμητική του στο fimotro, σε βαθμό που ο πρόεδρος του Γ. Καρατζαφέρης να κάνει μια δήλωση με υπονοούμενα: «Υπάρχουν κάποιοι ιντερνετικοί δημοσιογράφοι οι οποίοι είναι με το "μήνα σε κάποιους" όχι για να τους βοηθούν, αλλά για να βρίζουν τους αντιπάλους τους. Δεν θα βάλω "φίμωτρο" στον εαυτό μου. Θα ανοίξω το στόμα μου και θα βάλω "φίμωτρο" σε αυτούς που πρέπει. Για να μάθουν να είναι αξιοπρεπείς και να μην εκβιάζουν καταστάσεις».
Το 2005 ο Παπαγιάννης διορίζεται στην «Επιτροπή Μελέτης Παρακολούθησης Ερασιτεχνικού Ποδοσφαίρου». Μια Επιτροπή χωρίς αντικείμενο, που δημιουργείται με απόφαση της υπουργού Φάνης Πετραλιά, αλλά με... χρήμα. Μια ακόμη σχέση με το δημόσιο έχει η οικογένεια Παπαγιαννη μέσω της συζύγου του δημοσιογράφου. Παρότι υπάλληλος της Eurobank, διορίζεται στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων. Όταν αλλάζει η διοίκηση, ο νέος γενικός διευθυντής, Ηλίας Μάτσικας, θεωρεί παράλογη και παράνομη την πρόσληψη και προχωρά στην απόλυση της, αλλά και στις νόμιμες διαδικασίες με τις οποίες απαιτεί να επιστραφούν οι μισθοί τους οποίους έχει εισπράξει.

Η σύζυγος Παπαγιαννη απολύεται, και το fimotro ξεκινά προσωπική επίθεση εναντίον του διευθυντή του ΑΠΕ, με τη γνωστή μέθοδο της απαξίωσης και των υπονοουμένων. Ο Ηλίας Μάτσικας στρέφεται τελικά εναντίον του Παπαγιάννη νομικά.

Μουρούτης, το βλαχαδερό απ' τα μπουζουξίδικα που έγινε θεός
Οι περισσότερες από τις υβριστικές και εκβιαστικές αναρτήσεις όταν ικανοποιούν τον ρόλο τους σβήνονται. Σε μία από τις αναρτήσεις που καταφέραμε να βρούμε, τον Μάιο του 2010, ο διευθυντής του Γραφείου Τύπου του Αντώνη Σαμαρά εμφανίζεται σε μια κρυφά τραβηγμένη φωτογραφία με κείμενο «ο γνωστός παρατρεχάμενος της Ρηγίλλης Μουρούτης πριν λίγο έκανε τον παράγοντα στο γνωστό στέκι jimmy's. Εντελώς βλαχαδερό που έχει βγει από μπουζουξίδικο της δεκαετίας του '70 κυκλοφορούσε με χειμωνιάτικο σκούρο κοστούμι και γραβάτα! Μαυρογιαλούρος με επίσημο σελοφάν, κρατώντας στο δεξί του χέρι ένα τεράστιο πούρο».

 Σήμερα πλέον ο Μουρούτης για το fimotro είναι κομψός και σίγουρα όχι Μαυρογιαλούρος. Σε μερικά από τα πρόσφατα δημοσιεύματα για τον Μουρούτη διαβάζουμε: «Μία σοβαρή δουλειά και ένα μπράβο στον... κ. Γιώργο Μουρούτη που πάντα ξέρει να... εντυπωσιάζει!», «Δίκιο έχει ο... Γιώργος Μουρούτης!», «έκανε ένα φοβερό βίντεο για τον πρωθυπουργό που δεν κόστισε ούτε ένα ευρώ» και άλλα τέτοια.

Για τον Γιάννη Μιχελάκη, τον βουλευτή της ΝΔ τον οποίο αποκαλούσε «άσχετο», «βλάκα», «άχρηστο», το fimotrp επίσης φιλοτεχνεί σήμερα το πορτρέτο ενός έξυπνου πολιτικού. Αν δεν πρόκειται για δημοσιογραφική σχιζοφρένεια, τότε την εξήγηση την ξέρουν σίγουρα τα δύο στελέχη της ΝΔ, και ο Παπαγιάννης φυσικά.

Τραπεζίτες, οι καλύτεροι φίλοι του fimotro

Όσο και να ψάξει κάποιος, δεν πρόκειται να βρει στο fimotro ούτε ένα δημοσίευμα το οποίο να ασκεί κριτική στην Τράπεζα Πειραιώς και τον πρόεδρο της. Το fimotro ήταν το blog που ανέλαβε να χτυπήσει τον δημοσιογράφο του Reuters Στίβεν Γκρέι όταν έφτασε στην Ελλάδα για να κάνει έρευνα για την Τράπεζα Πειραιώς. Στο blog εμφανίστηκαν φωτογραφίες του δημοσιογράφου, οι οποίες προέρχονταν από παρακολούθηση και τον εμφάνιζαν ως ύποπτο τύπο που ήρθε να καταστρέψει την ελληνική οικονομία. Το fimotro φιλοξενεί συστηματικά όχι μόνο τα δελτία Τύπου της Τράπεζας Πειραιώς, αλλά και ό, τι γράφουν άλλοι υπέρ της. Μαζί βεβαίως και αγιογραφίες του Μιχάλη Σάλλα.
Τον Μάρτιο ωστόσο το fimotro έκανε την έκπληξη. Εμφάνισε δημοσιεύματα κατά του τραπεζίτη Αντρέα Βγενόπουλου. Καθημερινά 2-3 αναρτήσεις προφήτευαν το τέλος Βγενόπουλου και ανέλυαν τη σχέση του με την κρίση στην Κύπρο. Ο διαχειριστής του μάλιστα έφτασε στο σημείο να φιλοξενεί δικά μας ρεπορτάζ για τον Βγενόπουλο και την ευθύνη του στην κατάρρευση του κυπριακού τραπεζικού συστήματος. Για τους αδαείς ήταν μια έκπληξη.
Εμείς απλώς στο γραφείο στοιχηματίζαμε στις πόσες «κακές» αναρτήσεις το fimotro θα πάρει διαφήμιση από τον όμιλο Βγενόπουλου. Λίγες ημέρες αργότερα, πραγματικά, στο fimotro εμφανίστηκε διαφήμιση του «Υγεία», που ανήκει στον Όμιλο του Βγενόπουλου. Δεν υπάρχει καμιά αμφιβολία πως είναι τυχαίο. Όπως άλλωστε είναι τυχαίο πως ένας δημοσιογράφος περιθωριακών καναλιών, τον οποίο όταν αποκαλούσαν «δημοσιογράφο» διόρθωνε με ενόχληση «πολιτικός αναλυτής παρακαλώ», κατάφερε να είναι απαραίτητος σε αυτούς που όταν τον έβλεπαν, γελούσαν με ειρωνεία.

*του Κώστα Βαξεβάνη, για το HOT DOC

1 σχόλιο:

  1. ΠΑΠΑΓΙΑΝΗ ΤΙ ΕΓΕΙΝΕ ΠΑΙΧΤΟΥΡΑ ΜΟΥ ΟΙ ΜΠΑΤΣΟΙ ΠΟΥ ΣΟΥ ΦΗΛΑΝΕ ΤΗΝ ΒΙΛΑ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΣΕ ΧΩΣΑΝ ΜΕΣΑ Η ΠΑΛΙ ΤΠΤ ΑΛΛΟΙ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΑΝΥΣΗΧΟΥΜΕ ΕΙΣΑΙ ΤΟΣΟ ΔΙΕΥΘΑΡΜΕΝΟΣ ΕΣΥ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΟΜΟΙΟΙ ΣΟΥ ΠΟΥ ΘΑ ΒΓΕΙΣ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΜΕΡΑ ΣΑΝ ΤΟΝ ΧΡΗΣΤΟΦΟΡΑΚΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.