Τρίτη 18 Ιουνίου 2013

7 χρόνια φυλακή στον Πέτρο Μαντούβαλο!

Ούτε για υποψήφιος.... κλητήρας δεν μπορεί να ξαναθέσει

Για άμεση συνέργεια σε ξέπλυμα βρώμικου χρήματος καταδίκασε το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων τον πρώην βουλευτή της ΝΔ Πέτρο Μαντούβαλο για την υπόθεση του λεγόμενου παραδικαστικού κυκλώματος...



Σε βάρος του Πέτρου Μαντούβαλου, ο οποίος είχε αθωωθεί σε πρώτο βαθμό στις 26 Φεβρουαρίου του 2010, επιβλήθηκε ποινή επτά ετών με αναστολή, καθώς σύμφωνα με το κατηγορητήριο , είχε κατατεθεί το ποσό των 7 εκ. ευρώ στον τότε ανακριτή Ευάγγελο Καλούση, από τον δικηγόρο Χρήστο Χατζηπαναγιώτου, κατ΄ εντολή του.

Λίγους μήνες μετά την πρωτόδικη απόφαση, ο Αρειος Πάγος είχε ασκήσει αναίρεση κατά της απόφασης του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων σχετικά με την αθώωση του Π. Μαντούβαλου για το κακούργημα της άμεσης συνέργειας σε νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα.

Στην απολογία του ο κατηγορούμενος αρνήθηκε τη σε βάρος του κατηγορία, υποστηρίζοντας πως την περίοδο εκείνη απουσίαζε στη Ρουμανία καθώς και ότι ο ίδιος δεν έχει καμία σχέση με την υπόθεση.

Παράλληλα, το δικαστήριο αποφάσισε τη στέρηση των πολιτικών δικαιωμάτων του για τρία έτη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.