Δευτέρα 17 Ιουνίου 2013

Η πρόταση των 9 σημείων από τον Σαμαρά στη Σύσκεψη των Αρχηγών


Νέα συνάντηση των κυβερνητικών εταίρων θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη, όπως ανακοίνωσαν τόσο ο Ευάγγελος Βενιζέλος όσο και ο Φώτης Κουβέλης σε δηλώσεις που έκαναν μετά την αποψινή σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου....



Μείζον θέμα είναι να συνεχιστούν οι ριζοσπαστικές μεταρρυθμίσεις που η κυβέρνηση τόλμησε, δήλωσε λίγο αργότερα ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας εξερχόμενος από το Μέγαρο Μαξίμου. «Την Τετάρτη ελπίζουμε να υπάρξει η αναγκαία σύγκλιση», πρόσθεσε.

Πρόταση εννέα σημείων από τον Πρωθυπουργό

Πρόταση εννέα σημείων για την απεμπλοκή από την κρίση παρουσίασε, σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδει το ΑΜΠΕ, ο Πρωθυπουργός κατά τη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών. Στην πρόταση περιλαμβάνεται:

1) Η συγκρότηση διακομματικής προσωρινής διοικούσας επιτροπής με τυπική απόφαση του υπουργείου Οικονομικών η οποία θα αναλάβει να προσλάβει απαραίτητο προσωπικό δημοσιογράφων, τεχνικών και οποίας άλλης ειδικότητας απαιτείται για να λειτουργήσει προσωρινά νέο πρόγραμμα της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης και θα καταρτίσει το προσωρινό πρόγραμμά της.

2) Η επιτροπή θα έχει θητεία μέχρι τη συγκρότηση των οργάνων του νέου οργανισμού.

3) Η άμεση κατάθεση του ν/σ για τη νέα ραδιοτηλεόραση και η κάλυψη μέσω ΑΣΕΠ των θέσεων όπου απαιτείται σε φορείς του δημοσίου.

4) Συζήτηση για τη νέα ραδιοτηλεόραση και τον αριθμό των εργαζομένων.

5) Ορισμός αξιόπιστου στρατηγικού συμβούλου για την υλοποίηση αυτών των αποφάσεων.

6) Ορισμός αρμόδιου υφυπουργού με αρμοδιότητα αυτή την υπόθεση χωρίς να παραμερίζεται ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

7) Ανασχηματισμός μετά το συνέδριο της ΝΔ.

8) Συζήτηση για την επικαιροποίηση της προγραμματικής συμφωνίας και

9) Συζήτηση για τον καλύτερο συντονισμό των κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση.

«Θέλω να αναβαπτίσουμε τη σχέση μας για να μην παραδώσουμε τη χώρα στο λαϊκισμό, για να μην πάμε σε εκλογές, για να μην παραγραφούν αδικήματα από την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ, για να μην ακυρωθεί η ευκαιρία του αγωγού ΤΑΡ σε συνδυασμό με τη ΔΕΣΦΑ που αναβαθμίζουν γεωστρατηγικά τη χώρα», φέρεται να δήλωσε κατά τη σύσκεψη ο Αντώνης Σαμαράς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.