Δευτέρα 17 Ιουνίου 2013

Επίθεση Ερντογάν κατά Ε.Ε. – «Εσείς δεν σέβεστε την δημοκρατία» [ΒΙΝΤΕΟ]


Τα σχόλια του τούρκου πρωθυπουργού ήλθαν στον απόηχο της πρόσφατης απόφασης του Ευρωκοινοβουλίου, στην οποία γινόταν λόγος για δυσανάλογη χρήση βίας από την εναντίον των διαδηλωτών. «εσείς δεν σέβεστε την δημοκρατία, έχετε διαφορετική αντίληψη περί ελευθερίας», συμπλήρωσε ο Τούρκος πρωθυπουργός....



Τα σχόλια του τούρκου πρωθυπουργού ήλθαν στον απόηχο της πρόσφατης απόφασης του Ευρωκοινοβουλίου, στην οποία γινόταν λόγος για δυσανάλογη και υπερβολική χρήση βίας από την τουρκική Αστυνομία εναντίον των διαδηλωτών.

«Υποστηρίζετε αυτούς που επιτίθενται στα δικαιώματα των άλλων, εσείς δεν σέβεστε την δημοκρατία, έχετε διαφορετική αντίληψη περί ελευθερίας», δήλωσε χαρακτηριστικά ο τούρκος πρωθυπουργός, μιλώντας στο πλαίσιο πολιτικής συνάντησης στην Άγκυρα.

«Έχετε το δικαίωμα να πάρετε μία τέτοια απόφαση [για την Τουρκία]; Μένετε σιωπηροί για αυτά που συμβαίνουν στην Γαλλία, την Αγγλία και αλλού στην Ευρώπη, και τολμάτε να λάβετε απόφαση για τις δικές μας δυνάμεις ασφαλείας, που ασκούν τα καθήκοντά της επιβολής της τάξης κατά αυτών των διαδηλωτών», συμπλήρωσε ο κ. Ερντογάν.

Τα σχόλια του κ. Ερντογάν ήλθαν καθώς στην Κωνσταντινούπολη η Αστυνομία χρησιμοποίησε κανόνια νερού και δακρυγόνα προκειμένου να διαλύσει ομάδες διαδηλωτών, που συγκεντρώθηκαν στο περιθώριο της μαζικής 24ρης απεργίας που κηρύχθηκε από δύο μεγάλες εργατικές συνομοσπονδίες.

Ο γενικός γραμματέας της Ένωσης Ιατρικών Συλλόγων Τουρκίας, Μπεγιαζίτ Ιλχάν, κατήγγειλε ότι οι τουρκικές αρχές ζητούν από τα ιδιωτικά νοσοκομεία τα ονόματα των τραυματιών διαδηλωτών που έχουν μεταφερθεί σε αυτά.

Σημειώνεται ότι νωρίτερα την Δευτέρα ο αναπληρωτής πρωθυπουργός Μπουλέντ Αρίντς διεμήνυσε ότι η τουρκική κυβέρνηση δεν αποκλείει το ενδεχόμενο να χρησιμοποιήσει τις Ένοπλες Δυνάμεις προκειμένου να καταστείλει τις αντικυβερνητικές διαδηλώσεις.

Όπως δήλωσε κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής συνέντευξης ο κ. Αρίντς, η Αστυνομία θα χρησιμοποιήσει «όλες τις δυνάμεις της», ωστόσο, εάν χρειασθεί, δεν αποκλείεται να κληθούν «οι τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις σε πόλεις».

Πρόκειται για την πρώτη φορά που η τούρκικη κυβέρνηση εγείρει το ενδεχόμενο να χρησιμοποιήσει τον Στρατό έναντι των διαδηλωτών.

Υπενθυμίζεται ότι ο πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και το συντηρητικό-ισλαμικό κυβερνών κόμμα AKP έχουν μία μακρά σχέση ανταγωνισμού και συγκρούσεων με τις Κεμαλικές Ένοπλες Δυνάμεις, οι οποίες παραδοσιακά αντιλαμβάνονται τον εαυτό τους ως προστάτη της κοσμικής φύσης του τουρκικού κράτους.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.