Κυριακή 2 Ιουνίου 2013

Ο Sting, από την εκπομπή Top Gear του BBC, δοκιμάζει στην πίστα ελληνικό super car, από... την Σπάρτη!


Εμπνευσμένο από τους μυθικούς Έλληνες πολεμιστές, τροφοδοτείται από ένα υψηλών στροφών κινητήρα της Honda και διακρίνεται για το μινιμαλιστικό χαρακτήρα του...



Για επτά χρόνια, δύο δίδυμα αδέλφια ο Πέτρος και Νίκος Παπανικολάου που διαμένουν μόνιμα στο Σίδνεϊ, δούλεψαν με την εταιρία, την Company Spartan Motor, κατασκευάζοντας ένα διθέσιο supercar το οποίο βρίσκεται πλέον στο στάδιο της παραγωγής.

Το αυτοκίνητο διαθέτει αμάξωμα από ανθρακονήματα και σωληνωτό χωροδικτύωμα. Πόρτες και οροφή δεν υπάρχουν ενώ όσοι βρεθούν στο εσωτερικό θα διαπιστώσουν τον μινιμαλιστικό χαρακτήρα του, αφού το αμάξωμα είναι λες και έχει μετατραπεί σε μια πανοπλία για τους δύο επιβάτες.

«Είναι εξαιρετικά γρήγορο, οπότε σε λάθος χέρια, θα είναι αρκετά τρομακτικό», είπε ο Νίκος Παπανικολάου μιλώντας στην ιστοσελίδα του BBC.

O κινητήρας είναι τετρακύλινδρος 1.5-λίτρων, προέρχεται από το ταπεινό Jazz, όμως με την προσθήκη ενός τούρμπο η ιπποδύναμή του έχει εκτοξευθεί στα 250 άλογα, ενώ σις σκέψεις των αδελφών είναι και μια δεύτερη έκδοση 2.0 λίτρων με 400 άλογα!

Το αυτοκίνητο επιταχύνει από 0 σε 100 χλμ./ώρα σε περίπου 3 δευτερόλεπτα ενώ η τελική του ταχύτητα φτάνει τα 240 χλμ./ώρα.

«Η παραγωγή θα περιοριστεί σε 300 κομμάτια, για να θυμηθούμε την μυθική μάχη των Θερμοπυλών, κατά την οποία 300 Σπαρτιάτες πολεμιστές που ήλεγχαν ένα στενό πέρασμα στην ανατολική Ελλάδα, αντιστάθηκαν μέχρι τον τελευταίο απέναντι στον τρομερό Περσικό Στρατό», ανέφερε ο Πέτρος.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.