Τετάρτη 3 Ιουλίου 2013

Πού θα γίνουν οι Ολυμπιακοί Αγώνες του 2020;



"Κονταροχτυπιούνται" για το ποια θα αναλάβει τη διεξαγωγή των...
Ολυμπιακών Αγώνων του 2020 οι τρεις υποψήφιες πόλεις, οι οποίες, σήμερα, θα κληθούν στη Λωζάνη της Ελβετίας, να αποδείξουν ότι αξίζουν.



Σύμφωνα με το "protothema.gr", υποσχόμενες ότι θα παρέχουν ασφαλείς αγώνες, η Κωνσταντινούπολη, το Τόκιο και η Μαδρίτη, ρίχνονται στο "ρινκ" καταθέτοντας τις προτάσεις τους στην Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή. Η απόφαση για την πόλη που θα αναλάβει το κορυφαίο αθλητικό γεγονός θα ανακοινωθεί στις 7 Σεπτεμβρίου, στο Μπουένος Αιρες.

Μετά από τέσσερις αποτυχημένες προσπάθειες, η Κωνσταντινούπολη ευελπιστεί να αναλάβει υπό την εποπτεία πάρει τους Αγώνες. «Η Κωνσταντινούπολη έχει δυνατότητες και διάθεση να κάνει τους καλύτερους Αγώνες. Είμαστε μία πόλη που ενώνει το φως με τη σκιά, ενώνει το παλιό με το νέο και ενώνει την Ανατολή με τη Δύση. Η Κωνσταντινούπολη λάμπει όπως ένα διαμάντι», τόνισε πριν από λίγες μέρες ο Τούρκος Υπουργός Αθλητισμού, Σουάτ Κιλίκ.

Από την πλευρά του το Τόκιο, καταθέτει υποψηφιότητα για δεύτερη συνεχόμενη φορά. «Πολλοί λένε πως η υποψηφιότητά μας είναι η πιο ασφαλής. Αυτό που δεν καταλαβαίνω όμως, είναι γιατί κάποιοι λένε πως αυτό είναι κακό», δήλωσε ο κυβερνήτης του Τόκιο Ναόκι Ινόζε. Η πρωτεύουσα της χώρας του "ανατέλλοντος ηλίου" προσπάθησε να προβάλλει την ασφάλεια και την αξιοπιστία της ως τα μεγαλύτερα ατού της.

Τέλος, η υποψηφιότητα της Μαδρίτης, η οποία είναι η τρίτη συνεχόμενη της ισπανικής πρωτεύουσας, μοιάζει να είναι η λιγότερο πιθανή επιλογή.Οι άνθρωποι της οργανωτικής επιτροπής της Μαδρίτης επισημαίνουν πως ο προϋπολογισμός των δικών της Αγώνων θα είναι μόλις 1,9 δις δολάρια σε σχέση με τα 19 δις της Κωνσταντινούπολης και τα 4,5 δις του Τόκιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.