Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου 2013

Αηδιασμένοι Χρυσαυγίτες σπάνε τη σιωπή τους στον Άρειο Πάγο


"Ξερνάνε" χαρτί και καλαμάρι στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου για τα έργα και τις ημέρες των "λεβεντόπαιδων" του Μιχαλολιάκου...



Σε πολλαπλά επίπεδα συνεχίζονται οι έρευνες από τις δικαστικές και αστυνομικές αρχές τόσο για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα όσο και για τη δράση μελών της Χρυσής Αυγής και την πιθανή σχέση ενστόλων με ακραία στοιχεία.

Ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Χαράλαμπος Βουρλιώτης, ο οποίος χειρίζεται την υπόθεση των δικογραφιών, που αφορούν εκκρεμείς υποθέσεις μελών της Χρυσής Αυγής, έχει ήδη στα χέρια του μία κατάθεση πρώην Χρυσαυγίτη, με πλήρη στοιχεία για την στρατιωτική δομή της οργάνωσης και τις εντολές για εγκληματικές πράξεις, ενώ το βράδυ της Τετάρτης, κάτω από άκρα μυστικότητα, ολοκληρώθηκε η κατάθεση και δεύτερου πρώην μέλους της Χρυσής Αυγής, που έχει τεθεί επίσης υπό καθεστώς προστασίας.

Και ο δεύτερος πρώην Χρυσαυγίτης φέρεται να έχει κάνει πολλές αποκαλύψεις για τη δομή, την εκπαίδευση και τη δράση των "ταγμάτων εφόδου", αλλά και για επιθέσεις. Οι πρώην Χρυσαυγίτες έχουν ζητήσει προστασία απο τον Άρειο Πάγο για να καταθέσουν, στο πλαίσιο της έρευνας για το αν στοιχειοθετείται απο τις 33 δικογραφίες εγκληματική οργάνωση.

Ήδη εχει τεθεί σε λειτουργία το πρόγραμμα προστασίας μαρτύρων, ενώ την Τετάρτη έφθασε και στον Αρειο Πάγο υλικό απο την ΕΥΠ, με τηλεφωνικές συνομιλίες μεταξύ μελών της Οργάνωσης, που ήδη ταξινομήθηκε και θα αξιολογηθεί απο τον εισαγγελέα σε σχέση με τις μαρτυρικές καταθέσεις.

Σημαντικά στοιχεία προσέφερε επίσης η κατάθεση του προέδρου της μουσουλμανικής κοινότητας Ελλάδος, ο οποίος φαίνεται να έχει εντοπίσει δύο κοινούς δράστες στις επιθέσεις της Ιχθυόσκαλας και του Περάματος.

Εξάλλου, απο την κατάθεση του Σωτήρη Πουλικόγιαννη, συνδικαλιστή του ΠΑΜΕ απο το Πέραμα φαίνεται επίσης να προέκυψαν σημαντικά στοιχεία και έχει εντοπιστεί ένα άτομο το οποίο συμμετείχε στην επίθεση των μελών του ΠΑΜΕ στο Πέραμα, αλλά και στην επίθεση στην ιχθυόσκαλα σε βάρος Αιγυπτίων εργατών.

Ειδικότερα, στον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Χαρ. Βουρλιώτη, κατέθεσαν την Τετάρτη ο βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Νότης Μαριάς, ο καθηγητής του Πανεπιστημίου, Γ. Σωτηρέλης, εκπρόσωποι της Πακιστανικής και Αιγυπτιακής κοινότητας στην Ελλάδα και ο πρόεδρος του συνδικάτου Μετάλλου Πειραιά, Σωτήρης Πουλικόγιαννης.

Ο τελευταίος, μετά την κατάθεσή του στον κ. Βουρλιώτη, δήλωσε ότι δεν είναι τίποτα τυχαίο και ότι «το χτύπημα σε βάρος μας είχε προαναγγελθεί από 8 Αυγούστου από τρεις βουλευτές της Χρυσής Αυγής, τον Ν. Μίχο, τον Ηλ. Παναγιώταρο και τον Γιάννη Λαγό». Ακόμα, ο κ. Πουλικόγιαννης πρόσθεσε ότι η Χρυσή Αυγή είναι μια εγκληματική οργάνωση, ένα νεοναζιστικό μόρφωμα, «που έκανε πολύ προπόνηση πάνω στα σώματα αλλοδαπών για να φτάσουν να χτυπήσουν έναν Έλληνα».

Ταυτοποιήθηκαν οι έξι που μίλησαν με Ρουπακιά - συνεχίζονται οι έρευνες και οι συλλήψεις

Και επίσημα ταυτοποιήθηκαν στο μεταξύ έξι άτομα, που συνομίλησαν με τον 45χρονο Γ. Ρουπακιά στο επίμαχο διάστημα πριν από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, και οι αρχές ερευνούν την εμπλοκή τους. Ο δράστης της δολοφονίας οδηγήθηκε το πρωί στις φυλακές Μαλανδρίνου.

Την ίδια ώρα συνεχίζονται οι έφοδοι των αδιάφθορων της Ελληνικης Αστυνομιας σε διάφορες υπηρεσίες. Στο αστυνομικό τμήμα της Νίκαιας εντόπισαν κούτες με λαθραία τσιγάρα σε ντουλάπια συναδέλφων τους, ενώ το πρωί ερεύνησαν και τους χώρους της ΕΚΑΜ, χωρίς να έχουν ανακοινωθεί τα αποτελέσματα.

Στην Κρήτη επίσης και συγκεκριμένα στην Ιεραπέτρα συνελήφθη την Τετάρτη ένας 34χρονος άνδρας, καθώς στο σπίτι του βρέθηκαν αντικείμενα, που εμπίπτουν στον νόμο περί όπλων, αλλά και υλικά της Χρυσής Αυγής.

Στο μεταξύ, καταδικάστηκε στο αυτόφωρο για παράνομη κατοχή πυρομαχικών ο πρώην αστυνομικός φρουρός του βουλευτή Κώστα Μπαρμπαρούση, που συνελήφθη χθες, αλλά αφέθηκε ελεύθερος, καθώς η ποινή έχει ανασταλτικό χαρακτήρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.