Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου 2013

ΠΛΑΚΑ ΜΑΣ ΚΑΝΕΙ;Έκκληση Στουρνάρα προς εφοπλιστές να συνεισφέρουν στην ελληνική οικονομία

120 πλοία φτιάξανε εφέτος,ΚΑΝΕΝΑ στην Ελλάδα!!!
Έκκληση στους Έλληνες εφοπλιστές να συνεισφέρουν στην ελληνική οικονομία απεύθυνε ο υπουργός Οικονομίας, Γιάννης Στουρνάρας μιλώντας στη Ναυτιλιακή Λέσχη ενώπιον εκπροσώπων της ελληνικής ναυτιλιακής βιομηχανίας...


«Το τελευταίο διάστημα υπάρχει δείκτης ανάπτυξης. Η ελληνική ναυτιλία έχει σημαντική συμβολή στη νέα εξωστρεφή πορεία της ελληνικής οικονομίας σε όρους προστιθέμενης αξίας και σε όρους απασχόλησης.

Στην ναυτιλιακή βιομηχανία και στο θαλάσσιο εμπόριο, η θέση της Ελλάδας είναι εξαιρετικά σημαντική. Το 90% του εμπορίου γίνεται μέσω της θάλασσας και μέσα σε αυτό το πλαίσιο η ελληνική ναυτιλία εντείνει το «σήμα» που εκπέμπει η Ελλάδα στους παγκόσμιους εταίρους της. Ως πολιτεία κάνουμε ό,τι μπορούμε για να φτιάξουμε τις υποδομές και να δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας» επισήμανε ο κ. Στουρνάρας και πρόσθεσε:

«Προωθούμε τις συνδυασμένες μεταφορές πλοία-σιδηρόδρομος στα ελληνικά λιμάνια αρχίζοντας από τον ΟΛΠ. Παρόμοιος συνδυασμός έχει προγραμματιστεί και σε άλλα λιμάνια όπως της Αλεξανδρούπολης που θα έχει σιδηροδρομική σύνδεση».

Στη συνέχεια ο υπουργός Οικονομικών αναφέρθηκε στην κρουαζιέρα: «Σημειώνεται αύξηση της κίνησης της κρουαζιέρας στον Πειραιά. Θα βελτιωθούν οι υποδομές με την επέκταση του νότιου μέρους του επιβατικού λιμένα» και κατέληξε:

«Είναι σημαντική η υπογραφή του συνυποσχετικού με την ελληνική κοινότητα. Περιμένουμε να συνεισφέρουν στην οικονομία πέραν των φορολογικών τους υποχρεώσεων».








Αλέξανδρος Τουρκολιάς: Δημιουργούνται συνθήκες για ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας «Ήταν τιτάνια η προσπάθεια της εφοπλιστικής κοινότητας για την ανακεφαλαιοποίηση της Εθνικής Τράπεζας. Δεν θέλω να πω περισσότερα αφού θα τα κρίνει ο ιστορικός του μέλλοντος» και προσέθεσε μεταξύ άλλων ότι υπάρχουν ενδείξεις ότι δημιουργούνται συνθήκες για ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας.

«Μετά τις ασφυκτικές συνθήκες, ομαλοποιείται η κατάσταση όσο αφορά τη ρευστότητα. Είχαμε αύξηση κατά 10% των καταθέσεων σε σχέση με πέρσι. Στόχος είναι η ρευστότητα να περάσει και στις εξαγωγικές επιχειρήσεις».

Επισήμανε ότι οι επιχειρήσεις πρέπει σε συγχωνεύσεις και σε αυξήσεις μετοχικών κεφαλαίων.

Η Εθνική Τράπεζα κατέχει σημαντική θέση με 2 δισ. ναυτιλιακό χαρτοφυλάκιο. Είναι η εποικοδομητική συνεργασία με τους πελάτες και συνεχή στήριξη επενδυτικών σχεδίων. Η στήριξη του ελληνικού εφοπλισμού είναι διαχρονική στρατηγικά αφού συνεισφέρει σημαντικά στα αποτελέσματα της τράπεζας. Η ναυτιλία δημιουργεί έσοδα και θέσεις εργασίας.

Η εξασφάλιση του ρόλου της ελληνικής ναυτιλίας είναι κομβικής σημασίας για την Ελλάδα. Η ναυτιλιακή επιχείρηση πρέπει να είναι εξόχως ανταγωνιστική. Η σημασία της στον ευρωπαϊκό στόλο πρέπει να γίνει κατανοητός από τα ευρωπαϊκά όργανα. Η ναυτιλία για την Ελλάδα και την Ευρώπη έχει τεράστια διαπραγματευτική αξία.

Ο Έλληνας εφοπλιστής δημιουργεί τις παγκόσμιες οικονομικές εξελίξεις. Το β’ εξάμηνο είναι καλύτερο για τα πλοία ξηρού φορτίου.





πηγή



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.