Σε εξέλιξη βρίσκεται το πρόγραμμα συνεργασίας του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης με τον Οργανισμό Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ) για την άρση των διοικητικών βαρών σε 13 τομείς της οικονομίας...
Σύμφωνα με το υπουργείο, περίπου 150 δημόσιοι λειτουργοί, εθνικοί εμπειρογνώμονες και ανώτατα στελέχη της Δημόσιας Διοίκησης, κλαδικοί φορείς και οργανώσεις του επιχειρηματικού κόσμου της χώρας, συνεργάζονται σε μία προσπάθεια χαρτογράφησης της νομοθεσίας με στόχο τη μείωση κατά 25% των διοικητικών βαρών που λειτουργούν ανασταλτικά για την επιχειρηματικότητα, την ανταγωνιστικότητα και την ανάπτυξη.
Σημειώνεται ότι για πρώτη φορά, μέσα από τη λειτουργία του Επιχειρηματικού Γνωμοδοτικού Συμβούλιου, αποκτάει θεσμική μορφή η ενεργός συμμετοχή των κοινωνικών εταίρων. ΣΕΒ, ΓΣΕΒΕΕ, ΕΣΕΕ, ΣΕΤΕ και ΓΣΕΕ καταγράφουν τις απόψεις τους και συμμετέχουν στη διαδικασία διαμόρφωσης του ρυθμιστικού πλαισίου.
Όπως επισημαίνει το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, ήδη έχουν καταγραφεί 4.600 διοικητικά βάρη, ενώ εντός του Σεπτεμβρίου, οριστικοποιείται ο εντοπισμός του 20% των υποχρεώσεων που έχουν το μεγαλύτερο διοικητικό κόστος.
Σε δήλωσή του, ο αρμόδιος υπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης χαρακτήρισε «πρώτη πολιτική προτεραιότητα» του υπουργείου την απλοποίηση των διαδικασιών και τη μείωσης των διοικητικών βαρών επιχειρήσεων και πολιτών.
«Η μεταρρυθμιστική μας ατζέντα δεν περιορίζεται μόνο στην εκπλήρωση των υποχρεώσεων της χώρας απέναντι στους πιστωτές. Είμαι πεπεισμένος ότι η απλοποίηση των διαδικασιών με τον τρόπο της, μεσοπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα, θα συμβάλει ουσιαστικά στον περιορισμό της διαφθοράς», τόνισε.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.
Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.
Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.