Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου 2013

Η Κύπρος γύρισε στην εποχή του Αττίλα!


Βουλιάζει σε απίστευτα επίπεδα, όπως αυτά του πρώτου καιρού μετά την κατοχή του Αττίλα, η κυπριακή οικονομία...



Μεγαλύτερη από την αρχική εκτίμηση είναι η ύφεση που κατέγραψε το δεύτερο τρίμηνο του 2013 η κυπριακή οικονομία, σύμφωνα με τα τελικά στοιχεία που ανακοίνωσε σήμερα η Στατιστική Υπηρεσία.

Συγκεκριμένα, το δεύτερο τρίμηνο του 2013 το ΑΕΠ συρρικνώθηκε κατά 5,7% σε σχέση με το δεύτερο τρίμηνο του 2012, έναντι συρρίκνωσης 5,2% που ήταν η αρχική εκτίμηση, η οποία ανακοινώθηκε στις 14 Αυγούστου 2013.

Πρόκειται για τη μεγαλύτερη συρρίκνωση της οικονομίας από τα μέσα της δεκαετίας του 1970. Αρνητικούς ρυθμούς ανάπτυξης παρουσίασε ο δευτερογενής τομέας της οικονομίας (κατασκευές, βιομηχανία), όπως επίσης οι τομείς του τουρισμού, των τραπεζών, του εμπορίου, των μεταφορών και των λοιπών υπηρεσιών.

Παρά τη διαφοροποίηση, η ύφεση παραμένει μικρότερη από ό,τι αναμένουν οι πιστωτές, οι οποίοι επιμένουν ότι έως το τέλος του έτους θα φθάσει το 8,7%.

Σε τριμηνιαία βάση, το ΑΕΠ συρρικνώθηκε κατά 1,8% έναντι 1,4% που ήταν η αρχική εκτίμηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.