Τετάρτη 18 Δεκεμβρίου 2013

Το 2018 έρχεται ο διάδοχος του ρωσικού διηπειρωτικού πυραύλου SS-18 Satan [BINTEO]


Το 2018 θα είναι έτοιμος ο νέος διηπειρωτικός πύραυλος που θα ενισχύσει το πυρηνικό οπλοστάσιο της Ρωσίας, σύμφωνα με τον Στρατηγό Sergei Karakaev διοικητή των στρατηγικών πυραυλικών δυνάμεων της ρωσικής Ομοσπονδίας...



Όπως δήλωσε ο Στρατηγός, η διοίκηση του αναμένει την ένταξη του νέου πυραύλου την περίοδο 2018-2020. Ο νέος πύραυλος ονομάζεται Sarmat και θα αντικαταστήσει τους ισχυρότερους διηπειρωτικούς πυραύλους του ρωσικού οπλοστασίου τους R-36M2 "Voyevoda" (SS-18 Satan).



Ο στρατηγικός διηπειρωτικός πύραυλος Sarmat δοκιμάστηκε το Σεπτέμβριο του 2011 και τον Μάιο του 2012 στο πεδίο δοκιμών Plesetsk και βασίζεται τεχνολογικά στους στρατηγικούς πυραύλους Topol-M/Yars.

Το βάρος των πυραύλων αυτής της κατηγορίας είναι 200 τόνοι, μεταφέρουν τουλάχιστον 10 ανεξάρτητες πυρηνικές κεφαλές και έχουν εμβέλεια 11-16.000 χλμ. Στόχος της Ρωσίας είναι η ανανέωση του στρατηγικού πυραυλικού της δυναμικού μέχρι το 2018.

Τη χρονιά αυτή το 80% των στρατηγικών πυραύλων της Ρωσίας θα αποτελείται από συστήματα νέας κατασκευής, ενώ οι πυρηνικές δυνάμεις της ρωσικής Ομοσπονδίας θα περιλαμβάνουν 770 διηπειρωτικούς πυραύλους και στρατηγικά βομβαρδιστικά εξοπλισμένα με 1.550 πυρηνικές κεφαλές.

Η απόκτηση των νέων πυραύλων αποτελεί μέρος του γενικότερου προγράμματος εκσυγχρονισμού των οπλικών συστημάτων των ρωσικών Ενόπλων Δυνάμεων το οποίο θα κοστίσει στο ρωσικό κράτος 700 δισ δολάρια

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.