Τρίτη 10 Δεκεμβρίου 2013

Πανικός με τον ιό που έχει χτυπήσει στο Facebook. Τι είναι...


Τις τελευταίες ώρες το facebook, ιδιαίτερα τους Έλληνες χρήστες, έχει κατακλυστεί από μηνύματα σχετικά με έναν ιό, ο οποίος μεταδίδεται μέσω συμπιεσμένου αρχείου, σε μορφή ΖΙΡ. Το μήνυμα....




έχει διαφορετικές εκδοχές, όλες όμως καταλήγουν σε Zipαρισμένο αρχείο. Ενδεικτικά, το περιεχόμενο κάποιων από τα εν λόγω μηνύματα ήταν:

"kala eisai xazi????? ti einauta pou anevazeis edo"

"kapoios exei kanei profil "..." kai exei anevasei fotografies sou!!1 esy eisai?"

"xaxa!! des ton vlaka ton giorgo..."


Σύμφωνα, λοιπόν, με τις πρώτες πληροφορίες που έχει καταφέρει να συγκεντρώσει η ομάδα του SecNews, με την οποία το planet-greece έχει αγαστή συνεργασία, φαίνεται ότι πρόκειται για Java malware (επέκταση Jar) το οποίο εκτελείτε εντός του JVM (Java virtual machine) μέρος του JRE (Java Runtime Environment).

Τα παιδιά του SecNews προσπαθούν να αναλύσουν το μέγεθος της ζημιάς που προκαλεί ο συγκεκριμένος ιός και σύντομα θα μας έχουν τις πολυπόθητες απαντήσεις.

Καλό είναι για τους χρήστες που έχουν λάβει, πάντως, αυτού τους είδους το μήνυμα, να μην κατεβάζουν το αρχείο, ούτε να το ανοίξουν, γιατί μπορεί να προκαλέσει προβλήματα στον υπολογιστή ή ακόμη και στον λογαριασμό τους τόσο στο facebook όσο και στα mail.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.