Παρασκευή 31 Ιανουαρίου 2014

Όταν λέμε ισόβια,εννοούμε ισόβια;Ξέρετε πόσα χρόνια θα κάτσει στη φυλακή ο Πακιστανός που στέρησε τη ζωή από την Μυρτώ;

Εδώ και λίγες μέρες, ο 23χρονος (σήμερα) Αχμέτ Βακάς, που το καλοκαίρι του 2012 κακοποίησε βάναυσα τη 14χρονη (τότε) Μυρτώ στην Πάρο, εκτίει την ποινή που του επέβαλε το Δικαστήριο. Η ετυμηγορία του Μεικτού Ορκωτού για τον δράστη αυτής της φρικιαστικής κακοποίησης ήταν ισόβια κάθειρξη και επιπλέον 25 χρόνια. Η μητέρα της Μυρτούς δήλωσε πως...


 νιώθει δικαιωμένη από την απόφαση του Δικαστηρίου. Πράγματι, η ποινή ήταν τέτοια που ανταποκρίθηκε στο κοινό περί δικαίου αίσθημα. Υπάρχει όμως ένα «αλλά»…

Ρώτησα ένα φίλο μου ποινικολόγο να μου εξηγήσει τι σημαίνει πρακτικά αυτή η ποινή. Αφού μου έκανε μια μικρή ανάλυση από… νόμους και προφήτες με ενημέρωσε: « Υπολογίζω ότι στην καλύτερη περίπτωση για τον καταδικασθέντα, θα μείνει στην φυλακή περίπου 24 χρόνια. Έχει εκτίσει ήδη σχεδόν τα δυο από αυτά και άρα μιλάμε για 22 χρόνια και κάτι…»

Με λίγα λόγια, ο άνθρωπος που μεταμόρφωσε ένα χαμογελαστό, χαρούμενο και αισιόδοξο κορίτσι σ΄ ένα πλάσμα χαμένο στον κόσμο του που προσπαθεί με δυσκολία πλέον να επικοινωνήσει με τους ανθρώπους του, στα 45 του χρόνια θα κυκλοφορεί ξανά ελεύθερος. Οι πιθανότητες να έχει σωφρονιστεί μέσα στις ελληνικές φυλακές μάλλον είναι ανύπαρκτες. Αντίθετα, πολύ σοβαρές πιθανότητες υπάρχουν να επαναλάβει κάποια εγκληματική πράξη. Για να μιλάμε τη σκληρή γλώσσα της αλήθειας…

Να μην ξεχάσω… Σε πέντε-έξι χρόνια από τώρα, με βάση την ισχύουσα νομοθεσία θα μπορεί και να παίρνει άδειες. Και να κυκλοφορεί στον κόσμο, στον οποίο μακάρι να μπορεί τότε να βρίσκεται όρθια και «ζωντανή» η Μυρτώ.

Η Μυρτώ που είχε μια ζωή μπροστά της κι αυτός παραλίγο να της τη στερήσει για να ικανοποιήσει τα ζωώδη του ένστικτα. Της στέρησε πάντως όλα τα υπόλοιπα.

Δεν κατανοώ λοιπόν γιατί δεν πρέπει κι εκείνος να στερηθεί όλα τα υπόλοιπα εκτός από τη ζωή του. Θέλω να πιστεύω (και να ελπίζω) ότι στην περίπτωσή του- όπως και σε άλλες ανάλογες- δεν θα ισχύσουν όλες αυτές οι ευνοϊκές ρυθμίσεις που επιτρέπουν την αποφυλάκιση στο συντομότερο δυνατό διάστημα.

Θέλω να πληρώσει για το έγκλημά του με την ποινή που του επέβαλαν δικαστές και ένορκοι. Με ισόβια δεσμά… Αλλά με ισόβια πραγματικά… Όπως ισόβιο θα είναι το μαρτύριο της Μυρτούς και των ανθρώπων της.

Και δεν αλλάζω γνώμη, όσες «ανθρωπιστικές» και δήθεν «φιλελεύθερες» απόψεις ακούσω ή διαβάσω…

πηγή

1 σχόλιο:

  1. Και γιατί να απολαύσει τήν ζωή του? Δέν κατάλαβα? Η φυλακή γίνεται τρόπος ζωής και στό τέλος καθόλου δέν ενοχλεί.... ιδιαίτερα αν το συνηθίσεις από μικρός.... οπως όλα τα πράγματα υποθέτω.
    Αυτό το ζώο πρέπει να φύγει από τήν μέση...... και μακάρι όταν πάρει καμι΄αφορά άδεια να βρεθεί το άτομο που θα τόν εξαφανίσει από προσώπου γής. Κι ας γίνει αγγελάκι ... δέν με ενοχλεί καθόλου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.