Τα αμύγδαλα βοηθούν στη διατήρηση της γραμμής σου και παράλληλα είναι γεμάτα θρεπτικά συστατικά, δύο βασικά στοιχεία που τα κατατάσσουν ανάμεσα στις σούπερ τροφές…
Πριν αρπάξεις μία χούφτα, μάθε πέντε βασικά πράγματα για αυτόν τον θαυματουργό καρπό.
1. Ανήκουν στην οικογένεια του ροδάκινου
Ο καρπός που γνωρίζεις, προέρχεται από την αμυγδαλιά, η οποία ανήκει στην οικογένεια prunus.Αυτή η κατηγορία περιλαμβάνει πυρηνόκαρπα δέντρα και θάμνους που παράγουν βρώσιμα φρούτα, όπως κεράσια, δαμάσκηνα, ροδάκινα και νεκταρίνια. Σαν συγγενείς, τα φρούτα και τα αμύγδαλα μπορούν να προκαλέσουν τις ίδιες αλλεργικές αντιδράσεις.
2. Είναι από τους καρπούς με τις λιγότερες θερμίδες
Όπως τα κάσιους και τα φιστίκια Αιγίνης, τα αμύγδαλα θα σου δώσουν 160 θερμίδες ανά μερίδα. Έχουν επίσης, περισσότερο ασβέστιο από οποιονδήποτε άλλο καρπό, περίπου 9 γραμμάρια υγιή για την καρδιά μονοακόρεστα λιπαρά, 6 γραμμάρια πρωτεΐνης και 3,5 γραμμάρια φυτικών ινών.
3. Είναι καλύτερα ωμά ή αποξηραμένα
«Όταν βλέπεις συσκευασία με την ένδειξη “ψημένα’, λάβε υπόψη σου ότι μπορεί να έχουν ψηθεί με trans ή άλλα ανθυγιεινά λιπαρά» εξηγεί η Judy Caplan, R.D και συμβουλεύει να προτιμήσεις ωμά ή αποξηραμένα αμύγδαλα.
4. Μπορείς να φτιάξεις το δικό σου γάλα αμυγδάλου
Το μόνο που θα χρειαστείς είναι μερικά αμύγδαλα, μια γλυκαντική ουσία της επιλογής σου, λίγο νερό, και έναν επεξεργαστή τροφίμων.
5. Έχουν το πακέτο που σε προστατεύει από ασθένειες
Σύμφωνα με μια έρευνα του 2006, μόνο μία μερίδα αμύγδαλα περιέχει περίπου την ίδια ποσότητα πολυφαινολών, αντιοξειδωτικών που θεωρούνται ότι βοηθούν στην καταπολέμηση καρδιακών παθήσεων και του καρκίνου, όπως ένα φλιτζάνι πράσινο τσάι ή μπρόκολο.
πηγή:joytv.gr
Πριν αρπάξεις μία χούφτα, μάθε πέντε βασικά πράγματα για αυτόν τον θαυματουργό καρπό.
1. Ανήκουν στην οικογένεια του ροδάκινου
Ο καρπός που γνωρίζεις, προέρχεται από την αμυγδαλιά, η οποία ανήκει στην οικογένεια prunus.Αυτή η κατηγορία περιλαμβάνει πυρηνόκαρπα δέντρα και θάμνους που παράγουν βρώσιμα φρούτα, όπως κεράσια, δαμάσκηνα, ροδάκινα και νεκταρίνια. Σαν συγγενείς, τα φρούτα και τα αμύγδαλα μπορούν να προκαλέσουν τις ίδιες αλλεργικές αντιδράσεις.
2. Είναι από τους καρπούς με τις λιγότερες θερμίδες
Όπως τα κάσιους και τα φιστίκια Αιγίνης, τα αμύγδαλα θα σου δώσουν 160 θερμίδες ανά μερίδα. Έχουν επίσης, περισσότερο ασβέστιο από οποιονδήποτε άλλο καρπό, περίπου 9 γραμμάρια υγιή για την καρδιά μονοακόρεστα λιπαρά, 6 γραμμάρια πρωτεΐνης και 3,5 γραμμάρια φυτικών ινών.
3. Είναι καλύτερα ωμά ή αποξηραμένα
«Όταν βλέπεις συσκευασία με την ένδειξη “ψημένα’, λάβε υπόψη σου ότι μπορεί να έχουν ψηθεί με trans ή άλλα ανθυγιεινά λιπαρά» εξηγεί η Judy Caplan, R.D και συμβουλεύει να προτιμήσεις ωμά ή αποξηραμένα αμύγδαλα.
4. Μπορείς να φτιάξεις το δικό σου γάλα αμυγδάλου
Το μόνο που θα χρειαστείς είναι μερικά αμύγδαλα, μια γλυκαντική ουσία της επιλογής σου, λίγο νερό, και έναν επεξεργαστή τροφίμων.
5. Έχουν το πακέτο που σε προστατεύει από ασθένειες
Σύμφωνα με μια έρευνα του 2006, μόνο μία μερίδα αμύγδαλα περιέχει περίπου την ίδια ποσότητα πολυφαινολών, αντιοξειδωτικών που θεωρούνται ότι βοηθούν στην καταπολέμηση καρδιακών παθήσεων και του καρκίνου, όπως ένα φλιτζάνι πράσινο τσάι ή μπρόκολο.
πηγή:joytv.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.
Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.
Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.