Κυριακή 2 Φεβρουαρίου 2014

Ζακ Ντελόρ: Η Ελλάδα έπρεπε να μπει στο ευρώ δύο-τρία χρόνια αργότερα


Αλλα δύο ή τρία χρόνια θα έπρεπε να περιμένει η Ελλάδα προτού υιοθετήσει το ενιαίο ευρωπαϊκό νόμισμα, λέει ο πρώην πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζακ Ντελόρ...
 «Δεν μετανιώνω που η Ελλάδα εισήλθε στη Ζώνη του Ευρώ, διότι αυτό το γεγονός, από μόνο του, αντιπροσωπεύει το προηγμένο σημείο στο οποίο έχει φτάσει η ευρωπαϊκή ολοκλήρωση. Προηγμένο μεν, αλλά και ριψοκίνδυνο. Φυσικά, είναι πάντα εύκολο να εκφέρουμε γνώμη αρκετά χρόνια αργότερα. Όμως, πραγματικά, εάν εναπόκειτο σε εμένα, θα εισηγούμουν ότι η Ελλάδα θα έπρεπε να περιμένει ακόμη 2 ή 3 χρόνια προτού υιοθετήσει το ενιαίο νόμισμα» αναφέρει σε συνέντευξή του στην Καθημερινή της Κυριακής.
Ερωτηθείς για τον λόγο για τον οποίο έφτασε η Ελλάδα σε αυτό το σημείο ο πρώην πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής τονίζει: «Όταν η κυβέρνηση μιας χώρας επιτρέπει ή προβαίνει σε ανοησίες, δυστυχώς αυτό συνεπάγεται κάποιο τίμημα, το οποίο τελικά το πληρώνει ο λαός. Διαφορετικά, θα πρέπει να πιστέψουμε στα θαύματα!».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.