Πέμπτη 27 Μαρτίου 2014

Τι χρειάζεται για να ανοίξει κάποιος φαρμακείο σε 31 χώρες του κόσμου [ΛΙΣΤΑ]

Οι Ελληνες φαρμακοποιοί είναι στα κάγκελα και με αφορμή την κατάθεση του νομοσχεδίου, το οποίο αναμένεται να ψηφιστεί την Κυριακή στη Βουλή και μεταξύ άλλων θα περιλαμβάνει αλλαγές στο καθεστώς ίδρυση των φαρμακείων, όπως και τη συστέγαση με άλλα καταστήματα.
Τι ισχύει με το καθεστώς ίδρυσης φαρμακείων σε 31 χώρες του κόσμου καταγράφουν σήμερα τα Νέα:

Σε Βέλγιο, Βουλγαρία, Τσεχία, Ρουμανία, Σλοβακία, Ελβετία, Εσθονία οποιοδήποτε φυσικό ή νομικό πρόσωπο με ή χωρίς χωροταξικούς και πληθυσμιακούς περιορισμούς.
Σε Κροατία, Ιρλανδία, Μάλτα, Ολλανδία, Πολωνία, Αγγλία οποιοδήποτε φυσικό ή νομικό πρόσωπο με διευθυντή ή υπεύθυνο φαρμακοποιό.
Σε Αυστρία, Κύπρο φαρμακοποιοί ή συνεταιρισμός τους σε ποσοστό 51%.
Σε Δανία, Φινλανδία, Λετονία, Σλοβενία, Τουρκία μόνο φαρμακοποιοί
Σε Γαλλία, Γερμανία, Ελλάδα, Λουξεμβούργο, Ισπανία φαρμακοποιοί ή συνεταιρισμοί τους
Στην Ουγγαρία οποιοδήποτε φυσικό ή νομικό πρόσωπο με συμμετοχή φαρμακοποιού
Στην Λιθουανία φαρμακοποιοί ή συνεταιρισμοί τους και νομικά πρόσωπα εφόσον τα τρία τέταρτα των μελών του συμβουλίου είναι φαρμακοποιοί
Στην Ιταλία ιδιωτικά φαρμακεία μόνο από φαρμακοποιούς ή συνεταιρισμούς τους. Δημοτικά φαρμακεία μπορούν να ελέγχονται από εταιρείες και χονδρεμπόρους
Σε Νορβηγία, Πορτογαλία και Σουηδία οποιοδήποτε νομικό ή φυσικό πρόσωπο με εξαιρέσεις (φαρμακευτικές εταιρείες, γιατροί).

πηγή



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.